Nuku yö ulkona Kuusijärvellä, Korvenportissa ja Sipoonkorvessa

Ulkona nukkuminen on retkeilyä ja luonnosta nauttimista parhaimmillaan. Ulos voi lähteä nukkumaan yksin, perheen, kavereiden tai kumppanin kanssa. Yöpyä voi omassa majoitteessa, esimerkiksi teltassa tai riippumatossa Kuusijärvellä, Korvenportissa tai Sipoonkorven kansallispuiston merkityillä telttailupaikoilla: Ängesböle, Bisajärvi, Fiskträsk, Kalkkiruukki ja Bakunkärr. Tapahtuma päättyy su 28. elokuuta aamulla (Kuusijärvi klo 9, Korvenportti klo 11).

Tapahtuman aikana Kuusijärvellä ja Korvenportissa järjestetään yöpyjille maksutonta ohjelmaa. Kuusijärvellä voi uida ja saunoa, osallistua metsäjoogaan ja polkujuoksuun, tulistella grillikodalla, syödä omia retkieväitä tai nauttia kahvilan antimista. Yöpyjät voivat myös saunoa maksutta telttasaunassa. Illalla rannalla soi puhallinmusiikkia Suomen luonnosta ja kesästä. Musiikkituokio on kaikille avoin. Kuusijärven kahvila- ja saunapalvelut ovat myös tapahtuman aikana avoinna kaikille asiakkaille.

Korvenportissa yöpyjät voivat lähteä opastetulle retkelle lähiluontoon, testata tietämystään Sipoonkorpi-aiheisessa luontovisassa tai ihastella Sipoonkorpi-aiheista kuvaesitystä. Illan hämärtyessä on mahdollisuus kokea luonnossa meditatiivinen musiikkielämys. Esitys on kaikille avoin. Ravintola Tilassa voi herkutella lauantai-iltana normaalia pidempään ja sunnuntain voi aloittaa maittavalla Tilan brunssilla. Voit myös grillailla omia eväitä, rapsutella lampaita sekä ihmetellä pihalla käyskentelevien ankkojen ja kanojen elämää. Lähimmän luontopolun päästä löytyy Fiskträsk-niminen järvi, johon voi pulahtaa.

Metsähallituksen retkineuvontapalvelu opastaa retkeilyyn liittyvissä kysymyksissä Kuusijärvellä ja Korvenportissa.

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussi liikennöi la 27.8.22 myöhempään, räätälöidyt aikataulut löydät osoitteesta sipoo.fi/hoponhopoff. Tapahtumiin suositellaan saapumaan bussilla.

Ilmoittautuminen Kuusijärven ja Korvenportin Nuku yö ulkona-tapahtumiin on nyt avoinna. Tapahtumakalenterista löydät ilmoittautumislinkin sekä tarkemman ohjelman ja aikataulun:

Sipoonkorven kansallispuistossa merkityillä telttapaikoilla yöpymiseen ei vaadita ilmoittautumista.

Tapahtuman löydät myös Facebookista: Nuku yö ulkona: Kuusijärvi, Korvenportti & Sipoonkorpi

Nuku yö ulkona -tapahtuma on Suomen Ladun valtakunnallinen tapahtuma, jonka järjestävät yhteistyössä Sipoon kunta, Vantaan kaupunki, Vantaan Latu ja Polku ry sekä Metsähallitus.

 

Viimeksi muokattu 12.08.2022