Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman osastopalveluiden väistötiloiksi valikoitui tilat Mäntsälässä

Sipoon kunta aikoo remontoida Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman vanhemman osan. Laaja korjaushanke on alkamassa aikaisintaan kesäkuun 2022 alkupuolella ja se siirtää Akuutti- ja kuntoutusosaston sekä Sateenkaaren osastopalvelut väistötiloihin.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti hyväksyä väistötilojen järjestelyt Mäntsälään. Tehdyssä väistötilakartoituksen perusteella Mäntsälässä sijaitsevat osastotilat osoittautuivat tilojen toimivuuden ja muunneltavuuden, sijainnin, saavutettavuuden sekä kustannusten osalta sopivimmaksi tilapäisratkaisuksi. Osastotilat osoitteessa Kaakkumäentie 1-3 omistaa Mäntsälän kunta ja Sipoo saa tiloista käyttöönsä ainakin koko toisen kerroksen sekä osan kolmannen kerroksen tiloista.

Sipoon kunta aikoo järjestää väistötiloihin myös bussikuljetuksen Nikkilästä. Kuljetus palvelee sekä henkilökuntaa että osastoilla olevien asiakkaiden läheisiä. Kuljetus olisi maksuton ja kulkisi ainakin kolme kertaa vuorokaudessa 7 päivänä viikossa. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan päätöksestä kunta selvittää lisäksi mahdollisuuksia omaisten lisäkuljetuksiin.

Terveysaseman vanhemman osan korjaushankkeessa nykyisten tilojen puutteet korjataan vastaamaan paremmin asiakkaiden ja henkilökunnan tämän päivän tarpeita ja vaatimuksia. Osastoilla toteutettavat laajat saneeraus- ja muutostyöt sisältävät muun muassa lattiapintojen, märkätilojen ja valaistuksen uusimista sekä muutoksia tilojen talotekniikkaan ja rakennusautomaatioon. Korjaustöiden arvioidaan kestävän noin 12 kuukautta.

Tarkemmasta aikataulusta korjaustöiden aloitukselle ja väistötiloihin siirtymiselle tiedotetaan mahdollisimman pian tilasuunnittelun tarkennuttua.

Linkit:
Aiempi tiedote aiheesta 25.3.2022: Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman vanhempi osa aiotaan saneerata – Osastopalveluiden ehdotetaan siirtyvän remontin ajaksi väistötiloihin Mäntsälään

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan esityslistat ja pöytäkirjat

Akuutti- ja kuntoutusosasto sipoo.fi:ssä

Sateenkaari sipoo.fi:ssä

 

Viimeksi muokattu 04.04.2022