Akuutti- ja kuntoutusosasto

Sipoon kunta on päivittänyt ohjeistusta vierailuista ikääntyneiden asumisyksiköissä sekä Akuutti- ja kuntoutusosastolla. Ohje on päivitetty 9.5.2022, ja se on voimassa toistaiseksi. Toivotamme läheisiä tervetulleiksi vierailuille ikääntyvien asumisyksiköihin ja Akuutti- ja kuntoutusosastolle vierailuohjeistusta noudattaen. Myös kotivierailut, merkkipäivien juhlimiset ja retket ovat sallittuja, mutta mahdollisimman turvallisesti järjestettyinä.

Vierailuohjeita noudattamalla varmistamme turvallisen vierailun sinulle, läheisellesi ja henkilöstöllemme. Tutustuthan tarkasti vierailuohjeisiin, jotka voit lukea alempana tällä sivulla. On ensiarvoisen tärkeää, että noudatat vierailullasi ohjeita ja suojatoimia. Henkilökuntamme ohjeistaa tarvittaessa tarkemmin vierailuista. Painavista syistä vierailuohjeisiin voidaan tehdä lievennyksiä tai rajoituksia. Korona- tai noroepidemiassa vierailuja rajoitetaan akuutin epidemian ajaksi.

KATSO TARKENNETUT OHJEET VIERAILUILLE ALHAALTA KOHDASTA "KENELLE JA MILLÄ EHDOIN "

Osastolla hoidetaan potilaita, jotka tulevat joko kotoa päivystyksen kautta tai jatkohoitoon erikoissairaanhoidosta. Potilaspaikkoja on 28.

Potilaan hoidosta ja kuntoutumisesta vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu lääkäreitä, sairaanhoitajia, lähihoitajia, fysioterapeutteja. Tilojen siisteydestä vastaavat laitoshuoltajat.

Asiakaslähtöisellä, yksilöllisellä, omatoimisuuteen tukevalla sekä kuntouttavalla työotteella tavoite on kuntouttaa potilas mahdollisimman pian kotiin. Osasto toimii tiiviissä yhteistyössä fysioterapian ja kotihoidon kanssa.

Toimi näin

Vierailulle tulemisesta täytyy sopia etukäteen henkilökunnan kanssa.

Jos läheisesi on saattohoidossa, voit vierailla hänen luonaan pidempiä aikoja. Sovithan vierailuista tarkemmin henkilökunnan kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Turvallisen vierailun ohjeet

 • Vierailulle tulemisesta täytyy sopia etukäteen henkilökunnan kanssa.
 • Muihin asukkaisiin/potilaisiin ja henkilökuntaan tulee pitää 2 metrin turvaetäisyys koko tapaamisen ajan.
 • Saavuttuasi paikalle, voit siirtyä suoraan läheisesi huoneeseen tai erilliseen vierailutilaan.
 • Vierailijan tulee käyttää koko vierailun ajan FFP2 tai FFP3 -luokituksen hengityssuojainta (venttiilitön).
 • Saat tarvittaessa FFP2-hengityssuojaimen yksikön/osaston henkilökunnalta
 • Vierailulla on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta. Käytäthän käsihuuhdetta tai peset kädet saapuessasi asumisyksikköön/osastolle ja läheisesi huoneeseen sekä myös poistuessasi.
 • Voit tavata läheistäsi myös ulkona, mutta myös silloin pitää huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja hengityssuojain tulee olla käytössä.
 • Jos läheisesi on saattohoidossa, voit vierailla hänen luonaan pidempiä aikoja. Sovithan vierailuista tarkemmin henkilökunnan kanssa.

Et voi vierailla, jos

 • sinulla on lieviäkään infektiotaudin oireita, kuten nuha, yskä, päänsärky, kuume tai ripuli.
 • olet eristyksessä koronavirustartunnan vuoksi.
 • olet altistunut koronavirukselle.
 • olet omaehtoisessa karanteenissa ulkomaanmatkan jälkeen (ajantasainen ohjeistus THL:n sivuilla).

Maksullisuuden tiedot

Maksullinen

Hoidosta peritään voimassaolevan taksan mukainen maksu.