Neljänsiä koronarokotuksia tarjotaan Sipoossa nyt myös 18–59-vuotiaille riskiryhmäläisille sekä kaikille yli 60-vuotiaille

Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan kerran tai useammin, ei tarvitse nyt tehosteannosta.

Verkkoajanvaraus osoitteessa koronarokotusaika.fi on aluksi laajennettu toimimaan yli 70-vuotiaille. 18–59-vuotiaat riskiryhmäläiset sekä kaikki 60–69-vuotiaat voivat varata rokoteajan Sipoossa puhelimitse numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9–15. Kunnan verkkosivuilla tiedotetaan myöhemmin, kun koronarokotteiden verkkoajanvaraus on laajentunut toimimaan myös 18–59-vuotiaille riskiryhmäläisille ja kaikille 60–69-vuotiaille. 70 vuotta täyttäneet sekä henkilöt, joille neljättä rokoteannosta on aiemmin suositeltu, voivat tarvittaessa varata rokoteajan myös puhelimitse.

Jo aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on suositeltu 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville, 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä niille iäkkäille (yli 65-vuotiaille), jotka tarvitsevat toisen henkilön apua arjessa selviytymiseen terveytensä ja/tai toimintakykynsä takia. Verkkoajanvaraus on auki osoitteessa koronarokotusaika.fi myös näihin ryhmiin kuuluville.

Voit tarkistaa THL:n verkkosivuilta tästä linkistä, mitkä ovat vakavan koronavirustaudin riskiryhmiä.

Linkit:

 

Viimeksi muokattu 20.07.2022