Neljänsiä koronarokotuksia tarjotaan Sipoossa entistä useammalle

Kotihoidon palveluita saaville neljättä rokoteannosta tarjotaan Sipoossa osana kotihoitoa, eikä heidän tarvitse varata aikaa yleiselle rokotuspisteelle. Muille neljänsien rokotteiden verkkoajanvaraus osoitteessa koronarokotusaika.fi on avautumassa lähipäivinä. Sitä ennen ja tarvittaessa myös sen jälkeen rokoteajan voi varata Sipoossa puhelimitse numerosta 09 2353 6001 ma-pe klo 9–15.

Jo aikaisemmin neljättä koronarokotetta on suositeltu 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille ja kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille. Nyt suositus laajentui koskemaan kotihoidossa tai omaishoidossa olevia iäkkäitä ja niitä iäkkäitä, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet. HUS-alueella tällä tarkoitetaan yli 65-vuotiaita, jotka tarvitsevat toisen henkilön apua arjessa selviytymiseen terveytensä ja/tai toimintakykynsä takia.

THL:n mukaan neljänsillä koronarokoteannoksilla pyritään estämään lieväoireistakin infektiota haavoittuvassa väestönosassa. Tarkoituksena on suojata niitä, joiden terveys on alentunut ja joiden kotona pärjäämistä lieväkin infektio voi heikentää.

THL:n tämänhetkisen arvion mukaan muulle väestölle neljänsistä annoksista on suurempi lääketieteellinen hyöty, jos ne jaetaan myöhemmin. THL:n mukaan mahdollinen ajankohta saattaisi olla syksyllä.

Linkit:

Ajanvaraus verkossa: Koronarokotusaika.fi
Tietoa koronarokotuksista sipoo.fi:ssä
THL:n tiedote 5.5.2022: THL:n suositus neljänsistä koronarokotteista laajenee

 

Viimeksi muokattu 11.05.2022