Neljänsiä koronarokoteannoksia annetaan Sipoossa nyt 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville

Sipoon kunnan hoivayksiköiden ja kotihoidon asiakkaille tarjotaan neljäs rokoteannosta osana palvelua. Muut 80 vuotta täyttäneet sipoolaiset voivat varata rokotusajan yleisille rokotuspisteille. Ajan voi varata puhelimitse numerosta 09 2353 6001 ma-pe klo 9–15 ja pian myös verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus verkkopalvelussa on avautumassa lähipäivinä. (Päivitys 29.3: Ajanvaraus verkossa on auki). Sipoon kunta postittaa 80 vuotta täyttäneille myös kirjeellä tiedot neljänsistä rokoteannoksista kotiin.

-Neljännet annokset pyritään antamaan mahdollisimman ripeästi, sillä niillä pyritään tehostamaan iäkkäiden suojaa juuri nyt epidemian ollessa voimakkaimmillaan. Kotihoidossa ja hoivayksiköissä on alettu antaa neljänsiä annoksia alkuviikosta ja yleisille rokotuspisteille on runsaasti vapaita aikoja, kertoo sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko.

Suositukseen rokoteannosten määrästä vaikuttaa se, onko henkilö ehtinyt sairastaa koronavirustaudin. Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta. Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Päätös terveydentilaltaan hauraan ihmisen rokottamisesta tehdään aina tapauskohtaisesti harkiten hoivayksiköissä ja kotihoidossa yhteistyössä hoitavan lääkärin, rokotettavan ja hänen omaistensa kanssa.

Linkit:

Ajanvaraus verkossa: Koronarokotusaika.fi
Tietoa koronarokotuksista sipoo.fi:ssä
THL:n tiedote 24.3.2022: THL suosittelee 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille neljättä koronarokoteannosta

Viimeksi muokattu 29.03.2022