Myös Sipoon kunta tiukentaa rajoituksia koronaviruksen torjumiseksi – Monitoimihalli suljetaan, lukiot etäopetukseen

Toisen asteen koulutus ja Sipoon opisto siirtyvät etäopetukseen

Lukiot ja ammatillinen toisen asteen koulutus siirtyy Sipoossa etäopetukseen tiistaista 1.12. alkaen. Etäopetus jatkuu joululomaan saakka.

Sipoon lukioissa on varauduttu etukäteen etäopetukseen siirtymiseen, ja Sibbo gymnasiumissa myös järjestettiin opetus etänä parin viikon ajan loka-marraskuun vaihteessa. Perusopetuksessa jatketaan lähiopetusta noudattaen kasvomaskisuosituksia sekä turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä.

Myös Sipoon opisto siirtyy etäopetukseen syyslukukauden loppuun asti siltä osin, kun opetusta on järkevää järjestää etänä. Jos kurssi ei sovellu etäopetukseen, keskeytetään se. Opisto tiedottaa tarkemmin asiakkaitaan suoraan käytännöistä. Poikkeuksena alle 15-vuotiaiden toimintaa ja pitkäaikaistyöttömille sekä maahanmuuttajille suunnattuja koulutuksia jatketaan lähiopetuksena.

Julkiset sisätilat suljetaan nuorisotiloja lukuun ottamatta

Sipoon kunta sulkee valtaosan kunnan julkisista sisätiloista 28.11.-18.12.2020. Esimerkiksi Monitoimihalli suljetaan kokonaan muutoin kuin koulujen opetuskäytöstä. Myös koulujen liikuntasalien iltakäyttö on kielletty. Sen sijaan kunnan nuorisotilat Nuorkka ja Pleissi pidetään avoinna, mutta alakouluikäisten iltapäiviä ei järjestetä.

-Liikuntapaikkojen sulkeutuessa katsomme, että on entistä tärkeämpää, että nuorille on jokin turvallinen paikka oleskella. Toivomme kuitenkin, että tiloihin tulemista vältettäisiin. Nuorisotilojen asiakasmääriä rajoitetaan siten, että tiloissa säilyy väljyys. Käsihygieniaan ohjataan tehostetusti ja kaikenikäisten nuorisotiloissa käyvien tulee käyttää kasvomaskeja, sanoo sivistysjohtaja Jukka Pietinen.

Kunta suosittelee myös, että yksityiset toimijat sulkevat vastaavat liikunnan ja vapaa-ajan sisätilat.

Kirjastoissa ei saa oleskella

Kirjastojen tiloja ei suljeta kokonaan, mutta niissä saa ainoastaan käydä asioimassa ja noutamassa ennakkoon varattua aineistoa 18.12.2020 asti. Tämä tarkoittaa sitä, että kirjastossa saa käydä noutamassa ennakkoon varattua aineistoa ja palauttamassa aineistoa. Asiointia ohjataan kirjastoissa esimerkiksi sermein ja sisäänkäyntiä ja uloskäyntiä ohjaamalla siten, ettei lähikontakteja pääse syntymään. Kaikki muu oleskelu kirjaston tiloissa kielletään, eikä kirjaston kokoushuoneita voi varata iltakäyttöön.

Söderkullan kirjaston omatoimiaika suljetaan, koska suositusten noudattamista ei silloin voida valvoa. Kirjastojen aukioloaikoja myös muutetaan soveltumaan paremmin poikkeukselliseen tilanteeseen. Pääkirjasto Nikkilässä palvelee 18.12.2020 asti ma-to 9-18 ja pe 9-16. Lauantaisin kirjaston on suljettu. Söderkullan kirjasto palvelee ma-ke 8-18 ja to-pe 8-16. Viikonloppuisin kirjasto on suljettu.

Pääkirjaston kahvilan Café Emilien toiminta jää tauolle jo aiemmin ilmoitettua aikaisemmin. Café Emilie sulkeutuu lauantaista 28.11.2020 alkaen. Kahvilatoiminnan käynnistämistä uudelleen arvioidaan, kun ensi vuodelle suunniteltu Topeliussalin korjaus ja uudistus on valmistunut.

SipooInfo Nikkilä ja Söderkulla palvelevat

Kunnan asiakaspalvelupisteet SipooInfo Nikkilä ja SipooInfo Söderkulla pysyy avoinna. Näin turvataan oikeus välttämättömiin palveluihin ja asiointiin. SipooInfo Nikkilässä on myös mahdollisuus käyttää asiakastietokonetta. Söderkullassa asiakaspäätteet rajataan sermein kirjaston puolelle ja ne ovat käytettävissä kirjaston aukioloaikoina.

Suosittelemme, että asioit asiakaspalvelussa etäyhteyksien avulla ja vältät paikan päällä asiointia, jos asiasi vain on mahdollista hoitaa etänä.

Asiakaspalvelumme palvelee sinua puhelimitse numerossa 09 2353 6000 ja sähköpostitse osoitteessa info@sipoo.fi. Palveluneuvojamme palvelevat myös chatissamme kunnan verkkosivuilla.

Etätyötä suositellaan

Etätyötä suositellaan kaikille, jotka pystyvät sitä tekemään. Jos etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin käytön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Työpaikoilla ruokailuja ja kahvitaukoja tulee porrastaa.

Kunta on kehottanut lisäksi omaa henkilökuntaansa välttämään vapaa-ajallaankin turhia lähikontakteja ja käyttämään kasvomaskia.

Kaikki yleisötilaisuudet kielletään 18.12.2020 saakka

Uudenmaan alueellinen pandemiakoordinaatioryhmä on linjannut, että kaikki sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvat yleisötilaisuudet kielletään 18.12.2020 saakka aluehallintoviraston päätöksellä. Aluehallintoviraston on tarkoitus antaa asiasta päätös lähiaikoina. Voit seurata aluehallintoviraston verkkosivuilta sen päätöksiä.

Kunta peruu kaikki kunnan järjestämät yleisötilaisuudet 18.12. saakka lukuun ottamatta verkossa striimattavia tilaisuuksia.

Yksityistilaisuuksia ei suositella

Suosittelemme, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä 18.12.2020 saakka. Yksityinen kokoontuminen tarkoittaa myös perhetapahtumia. Poikkeuksena suositukseen on pienimuotoiset (enintään 10 henkilöä) muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää.

Kaikki kunnan järjestämät aikuisten ryhmäharrastukset keskeytetään

Kaikki kunnan järjestämä ryhmäharrastustoiminta aikuisille (yli 18-vuotiaiden) keskeytetään 18.12.2020 saakka niin ulko- kuin sisätiloissa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi liikuntaryhmien keskeyttämistä. Asiakkaille pyritään tiedottamaan lisää mahdollisimman pian. Yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan samaa rajoitusta.

Sen sijaan 12-17-vuotiaiden ryhmäharrastuksia voidaan järjestää ulkotiloissa turvavälein ja kasvomaskein, mutta ei sisätiloissa. Alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastuksia jatketaan niin sisä- kuin ulkotiloissa niiltä osin kuin ne voidaan järjestää ilman lähikontaktia. Jos harrastustoimintaa ei keskeytetä, tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.

Lisää tietoa koronarajoitusten vaikutuksista Liikuntapalveluihin tästä linkistä.

Taustalla yhteiset linjaukset

Uusien rajoitusten valmistelussa on huomioitu Sosiaali- ja terveysministeriön antamat ohjeet ja suositukset sekä Uudenmaan alueellisen pandemiakoordinaatioryhmän linjaukset paikalliset olosuhteet huomioiden. Epidemiatilannetta seurataan tarkasti ja sen mukaan rajoituksia voidaan joutua tiukentamaan tarvittaessa.

Aiemmin annetut rajoitukset ja suositukset pysyvät voimassa muilta kuin nyt tiukentuneilta osin. Esimerkiksi yläkouluissa on oppilaille kasvomaskisuositus voimassa. Maanantaista 23.11. alkanutta suositusta on noudatettu Sipoon yläkouluissa kattavasti ja lähes kaikki oppilaat käyttävät kasvomaskeja.

Koostamme kaikki Sipoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset kunnan verkkosivuille. Lisäksi saat tietoa alueellisista ja valtakunnallisista suosituksista ja rajoituksista HUSin verkkosivuilta, Valtioneuvoston verkkosivuilta ja aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Kuusi nyrkkisääntöä koronaviruksen ehkäisyyn

  1. Vältä kaikkia turhia kontakteja
  2. Pidä vähintään 2 metrin turvaväliä
  3. Käytä kasvomaskia kaikissa tapaamisissa oman kodin ulkopuolella
  4. Pese tai desinfioi kädet säännöllisesti, yski hihaan
  5. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona
  6. Lataa koronavilkku-sovellus

Viimeksi muokattu 03.12.2020