Ajankohtaista

Korona ja liikuntatilat

(20.10.2020)

Edelleen on voimassa vahva suositus kasvomaskin käytöstä yleisötilaisuuksissa, kaikissa julkisissa sisätiloissa väkijoukoissa niin ulkona kuin sisällä sekä toisen asteen oppilaitoksissa.

Suositus maskinkäytöstä koskee yli 15-vuotiaita ja niitä, joilla ei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia. Liikuntatiloissa kasvomaskia suositellaan käytettäväksi vähintään yleisissä käytävä- ja aulatiloissa sekä pukuhuoneissa.

Aikuisten sisätiloissa tapahtuvia ryhmäharrastuksia suositellaan keskeyttämään kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla silloin, kun niihin liittyy korkean tartuntariskin tilanteita. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sellaisia aikuisten ryhmäliikuntaharrastuksia, joissa lähikontakti kuuluu lajin luonteeseen. Sellaiset aikuisten ryhmäharrastukset, joissa voidaan säilyttää etäisyys muihin harrastajiin, voivat toistaiseksi jatkua myös sisätiloissa. Kunnan järjestämissä ryhmäliikuntakursseissa suositukset on huomioitu.

-Aikuisten ryhmäharrastuksien osalta suosittelemme yhdistyksiä, seuroja ja muita järjestäjiä noudattamaan harkintaa, kun niitä järjestetään sisätiloissa, ja keskeyttämään toiminta korkean tartuntariskin tilanteissa. Esimerkiksi koripallopeliä voisi olla hankala toteuttaa lajinomaisesti ilman lähikontaktia pelaajien välillä, kun taas jumppatunnin voi järjestää runsailla turvaväleillä riittävän väljässä tilassa. Ryhmäkoot kannattaa pitää mahdollisuuksien mukaan pieninä, esimerkiksi alle 20 henkilössä, kertoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Tiedote kokonaisuudessaan: https://www.sipoo.fi/fi/ajankohtaista/?a=viewItem&itemid=59331

 

Uudet ulkoilukartat

Maastossa tehtyjen toimenpiteiden lisäksi kuluneen vuoden aikana on työstetty uudet myös ulkoilukartat.

Paperiversiot saatavilla kirjastoissa ja Monitoimihallin infossa.

Uudet ulkoilukartat ovat jo saatavilla ulkoilureittien varrella olevilla ilmoitustauluilla ja liikuntapalvelujen nettisivuilla. Söderkullan latukarttakin saatiin valmiiksi jo viime talveksi ja toivottavasti se päästään julkaisemaan tulevana talvena hiihtokelien myötä. Nikkilän latukartta on vielä työn alla ja valmistuu ennen talvea. Uusien karttojen ulkoasun on suunnitellut Petter Nissinen.

 

Liikuntavinkkejä ja ohjeita kotioloihin

Liikunta on lääke ja myös näin poikkeustilassa on tärkeää huolehtia riittävästä liikunnasta. Alle on koottu erilaisia vinkkejä, ohjelmia ja videoita joita voi hyödyntää kotona.

Seniorit

Tasapaino taitavaksi (Ikäinstituutti)

Voitas jumppavideot (Ikäinstituutti)

Lihaskuntoliikkeet video (UKK-instituutti)

Selkäkanava

Kotivoimisteluohjeet (liikuntapalvelut)

Yle areena jumppavideot

Liikuntapalvelun jumppavideo

Perheet

Perheliikuntaa kotona (Neuvokas perhe)

Perheliikuntaa ulkona (Suomen latu)

Koululaiset

Tervekoululainen (UKK - instituutti)

 

 

Nuorten avoimet lentopallovuorot

Avoimet pelivuorot on tarkoitettu 15–20 –vuotiaille tytöille ja pojille.

Tule mukaan kokeilemaan ja pelaamaan!

Mukaan tarvitset sisäliikuntaan sopivat vaatteet ja sisäpelikengät.

Keskiviikkoisin klo 18:30–20:00 Monitoimihallilla, Lukkarintie 5, 04130 Sipoo

Perjantaisin klo 18:30–20:00 koulukeskuksen liikuntasalissa Nikkilässä

Juhlapyhät ja koulujen loma-ajat voivat vaikuttaa aikoihin.

Lisätietoja: anna.salmensaari@gmail.com

 

Monitoimihallin Seniorisali kutsuu ikäihmiset kuntosalille torstai-aamupäivisin

Tiistai- ja torstai-aamupäivisin klo 8:30–11:00 Monitoimihallin kuntosali on varattu 60 vuotta täyttäneille kuntosalisaliin tutustumista ja kuntosaliharrastusta varten. Seniorisalille voi lunastaa kymmenen kerran kortin, jonka hinta on 10 €. Kortti on henkilökohtainen ja käy ainoastaan tiistai- ja torstai-aamupäivisin.

Seniorisalilla saa myös opastusta laitteiden käyttöön. Syksyn 2020 ohjauskerrat ovat 27.8, 24.9, 29.10, 26.11 jolloin liikuntakoordinaattori Tiina Forssell on paikalla neuvomassa laitteiden käyttöä ja ohjaamassa kuntosaliharjoittelua.

Eläkeläiset voivat jatkossakin ostaa myös normaaleja lipputuotteita. Eläkeläisten normaali kertamaksu salille on 2,50 €/kerta (50 % alennus normaalihinnasta) ja muutkin lipputuotteet – kuukausikortti, kausikortti ja kahden kauden kortti – ovat saatavilla kuten tähänkin asti. Eläkeläishintaisella kuukausi- tai kausikortilla voi osallistua myös torstaiaamun Seniorisalille, mutta Seniorisalin 10 kerran kortti käy ainoastaan torstai-aamupäivisin.

Seniorisali on osa kuntosalin käyttövuorojen uudelleenjärjestelyä, jossa erityisryhmien vuoroja ja kunnan järjestämien palvelujen piirissä olevien ryhmien erityistarpeita keskitetään torstaipäivälle.

Koululaisryhmien käynnit kuntosalilla jatkuvat kuten tähänkin asti.


Uusi esite - Ikääntyneiden liikuntaryhmät

Esitteeseen on koottu Sipoon kunnan Ikääntyneiden ja vammaisten palveluiden sekä Liikuntapalveluiden tuottamat liikuntapalvelut ikäihmisille. Mukana myös Sipoon opiston kevään 2019 jatkokurssit.

 

Sipoon Liikuntapalvelujen facebooksivut

Sivuilla vinkataan esim. liikuntamahdollisuuksista, kerrotaan tulevista tapahtumista, informoidaan poikkeuksista ja vuorovaikututaan asukkaiden kanssa.

På svenska


21.09.2020

Syyslomaohjelmaa nuorille

Sipoon kunnan nuorisopalveluiden sekä liikuntapalveluiden syyslomaohjelma vuodelle 2020 on nyt julkaistu.

Uutinen

02.09.2020

Sipoon kunta satsaa ulkoiluun

Lisää pitkospuita on rakennettu Söderkullan poluille. Nikkilän kuntoratoja valaistaan nyt led-lampuin ja ulkoilukartat ovat uudistuneet. Liikuntapalvelut on viime aikoina tehnyt useita parannustoimenpiteitä ulkoilureiteillä niin Söderkullassa kuin Nikkilässäkin.

Uutinen

11.02.2020

Vuoden urheilutekona palkittiin Sibbo-Vargarnan Miesten 4x400m SM-kultajoukkue

Sipoon kunnan vapaa-ajanjaosto on palkinnut vuoden 2019 aikana menestyneitä sipoolaisia urheilijoita. Topeliussalissa tiistai-iltana järjestetyssä tilaisuudessa Vuoden urheilutekona palkittiin miesten pitkän viestin SM-kultaa voittanut Sibbo-Vargarnan joukkue, johon kuuluivat Eljas Aalto, Mikael Granqvist, Edward Lindberg ja Anton Kunnas. Kyseessä oli ensimmäinen Sipooseen voitettu aikuisten viestikulta pitkältä matkalta. Eljas Aalto voitti viestimestaruuden lisäksi myös ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruutensa aikuisten sarjassa Kalevan Kisojen 400m juoksussa.

Uutinen

01.03.2019

Kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden avustukset vuodelle 2019 haettavissa nyt

Sipoon kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden avustukset ovat haettavissa 1.-29.3. Hakemukset tehdään sähköisesti. Neuvontatilaisuus järjestetään 19.3. klo 17-19 Nikkilässä, pääkirjaston kokoushuoneessa osoitteessa Pohjoinen koulutie 2.

Uutinen


Viimeksi muokattu 30.10.2020