Lukiot ja luokka-asteet 7.-9. etäopetukseen 8.3. alkaen – Yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytetään

Sipoossa suurin osa tiukimmista rajoituksista ja toimista on jo käytössä, kuten yli 6 hengen kokoontumisrajoitus, aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeytys sekä laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus.

Uutta on, että lukiot ja perusopetuksen luokka-asteet 7.-9. siirtyvät etäopetukseen ainakin ajalle 8.3.-28.3.2021. Etäopetus toteutetaan siten, että oppilaan koulupäivä noudattaa lukujärjestystä etäopetusjakson aikana ja näin oppilaiden päivittäinen vuorokausirytmi säilyy samanlaisena kuin lähiopetuksessa. Erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaiden opetus toteutetaan lähiopetuksena. Tarkemmin etäopetuksesta on tiedotettu suoraan Wilman kautta. Myös lounasjakeluun ilmoittautuminen on käynnissä ja siitä on tiedotettu Wilmassa. Luokka-asteilla 0.-6. ja varhaiskasvatuksessa jatketaan lähiopetusta.

Yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytetään

Yli 12-vuotiaiden (2007 syntyneet ja sitä vanhemmat) harrastustoiminta keskeytetään kunnan hallinnoimissa sisä- ja ulkotiloissa 8.3. alkaen. Yli 12-vuotiaiden varatut ryhmäliikuntavuorot perutaan kunnan sisäliikuntatiloista ja myös ulkokentiltä 8.3. – 28.3. Omatoimisesti ulkokenttiä ja ulkoliikuntapaikkoja on sallittua käyttää, kunhan noudatat turvavälejä. Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, kuten urheilukentillä, saa olla kerrallaan enintään 50 ihmistä.

-Kunnan ei ole mahdollista järjestää valvojia esimerkiksi jokaiselle urheilukentälle valvomaan sitä, ettei ihmisiä ole liikaa paikalla. Jätäthän siis menemättä liikuntapaikalle, jossa on ruuhkaa tai jossa et pysty noudattamaan vähintään kahden metrin turvaväliä, sivistysjohtaja Jukka Pietinen sanoo.

12-vuotiaiden (2008 syntyneet) ja sitä nuorempien harrastuksia voidaan järjestää kunnan tiloissa rajatusti, (sisätiloissa enintään 10 henkilöä ja ulkotiloissa enintään 50 henkilöä) erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen ja ilman lähikontakteja. Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös velvoittaa varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin. Tämä tarkoittaa sitä, että Sipoon kunnan tiloissa toteutettavassa lasten harrastustoiminnassa tulee tosiasiallisesti voida välttää lähikontaktit. Toimijoiden tulee myös tehdä kirjallinen suunnitelma lähikontaktien välttämiseksi aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti. Tarkemmat turvallisuusohjeet lasten harrastuksista näet kunnan verkkosivuilta tästä linkistä (kohta ”Harrastukset”).

Nuorisotilat suljetaan

Kunnan nuorisotilat Nuorkka ja Pleissi suljetaan 8.3.-28.3.2021. Nuorisotoimi jalkautuu nuorten pariin nuorisotilojen ollessa suljettuna. Nuorisotyöntekijät ovat myös tavoitettavissa niin puhelimitse kuin sosiaalisessa mediassa.

Työllisyysyksikkö Risteys supistaa toimintaansa kuntouttavan työtoiminnan osalta 8.3.-28.3.2021.

Kirjastojen tiloja ei suljeta kokonaan, mutta niissä saa ainoastaan käydä asioimassa ja noutamassa ennakkoon varattua aineistoa. Asioidessa kirjastossa tulee pitää vähintään kahden metrin turvaväli.

Myös kunnan asiakaspalvelupisteet SipooInfo Nikkilä ja SipooInfo Söderkulla pysyvät avoinna. Näin turvataan oikeus välttämättömiin palveluihin ja asiointiin. Asioidessa tulee pitää vähintään kahden metrin turvaväli ja suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä. Suosittelemme kuitenkin, että asioit etäyhteyksien avulla ja vältät paikan päällä asiointia, jos asiasi vain on mahdollista hoitaa etänä.

Vaikutukset paikallisiin yrityksiin ja muihin yksityisiin toimijoihin

Tiukemmat rajoitukset ja määräykset vaikuttavat myös paikallisten yritysten ja muiden yksityisten toimijoiden toimintaan. Pyydämme yrityksiä ja muita yksityisiä toimijoita seuraamaan ja noudattamaan valtion asettamia rajoituksia ja aluehallintoviraston määräyksiä.

Tähän mennessä Sipoossa vaikuttavia aluehallintoviraston määräyksiä on määräys yritysten ja yhdistysten tietynlaisten yli 10 hengen asiakastilojen sulkemisesta ja määräys lähikontaktien tosiasiallisesta välttämisestä asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa.

Hallitus esittää myös kaikkien ravintoloiden ja muiden ravitsemusliikkeiden sulkemista 8. –28. maaliskuuta. Sulku koskisi Sipoota ja ainoastaan ruuan ulosmyynti asiakkaille olisi sallittua. Pyydämme yrityksiä ja muita yksityisiä toimijoita seuraamaan viranomaisten viestintää määräyksistä.

Linkit:
Aluehallintoviraston verkkosivut
Valtioneuvosto: Rajoitukset ja suositukset koronaepidemian aikana
Sipoo.fi: Suositukset ja rajoitukset koronapandemian aikana

 

Viimeksi muokattu 03.03.2021