Kunnan tiloissa voi järjestää yleisötilaisuuksia rajoitetusti

-Olemme linjanneet kunnan tiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien henkilömääriä hieman tiukemmin kuin aluehallintoviraston määräykset sallivat, koska Sipoo sijaitsee kiinni pääkaupunkiseudussa, jossa tartuntoja esiintyy edelleen runsaasti. Vaikka Sipoo onkin Itä-Uudenmaan mukana siirtynyt takaisin niin kutsuttuun kiihtymisvaiheeseen, olemme edelleen hyvin lähellä leviämisvaihetta ja epidemiatilanne voi kääntyä huonompaan, jos rajoituksia puretaan liian nopeasti, kunnanjohtaja Mikael Grannas kertoo.

Kunnan sisätiloissa yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä on siis 20 ihmistä. Laajoissa sisätiloissa, kuten isoissa urheiluhalleissa, suurempikin määrä on sallittu, jos tilan jakaa useampaan 20 hengen lohkoon, niin että eri lohkojen välille ei synny lähikontakteja. Sisätiloissa on noudatettava hygieniavaatimuksia, kuten käsihygieniaa ja kasvomaskisuositusta. Kaikissa yli 10 henkilön sisätiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa täytyy voida välttää fyysiset kontaktit ja järjestelyissä on noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Kunta suosittelee, että myös yksityistiloissa tapahtumia järjestävät seuraisivat kunnan tilojen yleisötilaisuuksien henkilömääriä.

Kunnan ulkotiloissa yleisötilaisuuksia on sallittua järjestää ilman henkilömäärärajoitusta heti. Myös ulkotiloissa tulee noudattaa hygieniavaatimuksia, kuten järjestää mahdollisuus hyvästä käsihygieniasta huolehtimiseen. Ulkotiloissa yli 50 henkilön tilaisuuksissa täytyy voida välttää fyysiset kontaktit ja järjestelyissä on noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Kunta suosittelee, että myös yksityistilaisuudet rajoitettaisiin enintään 20 henkilöön sisätiloissa.

Aikuisten harrastusten enimmäisryhmäkoko nousee

Sipoon kunta on päättänyt myös nostaa aikuisten ja nuorten ryhmäharrastuksissa sisätiloissa sallittavaa enimmäisryhmäkokoa heti. Jatkossa kaikenikäisten ryhmäharrastusten enimmäisryhmäkoko kunnan sisätiloissa on 20 ihmistä. Samalla aikuisten ryhmäharrastukset sallitaan heti sisätiloissa. Suurissa sisätiloissa voi samaan aikaan olla useampia 20 hengen ryhmiä, mutta ryhmien välillä ei saa olla kontaktia.

Kunta sallii myös kaikenikäisten harrastuksiin liittyvän kilpailutoiminnan järjestämisen rajoitetusti kunnan sisätiloissa heti. Ulkotiloissa kilpailutoiminta on jo ollut sallittua. Toiminnassa on noudatettava harrastustoiminnan terveysturvallisuusohjeita. Kisojen yleisöä koskien on huomioitava rajoitukset enimmäishenkilömääristä kunnan tiloissa.

Näet kaikki Sipoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset kunnan verkkosivuilta.

Linkit:
Sipoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset
OKM:n ja THL:n ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä

Viimeksi muokattu 05.07.2022