Kukkivan puiston rakennustyöt etenevät

Kukkivaan puistoon istutetaan 110 kukkivaa puuta kuten kirsikkapuita ja omenapuita. Kukkivien puiden lisäksi puistoon kylvetään sipulikukkia, kevätesikoita ja metsäniittyä sekä istutetaan esimerkiksi syreenipensaita. Puista, pensaista ja kukista muodostetaan näyttäviä istutusalueita. Viherurakan on määrä valmistua syksyn 2024 aikana.

Nyt, kun puiden istutukset ovat käynnissä, alkaa puistoalue hahmottumaan hienosti. Viimeistään ensi keväänä osa puista kukkii varmasti” kuivailee kunnan puutarhuri Kari Ojamies. Ojamies kertoo viherurakan edenneen hyvässä yhteistyössä urakoitsijan kanssa. 

Alueelle rakennetaan uudet kivituhkapintaiset puistokäytävät, jotka valaistaan pollarivalaisimin, sekä luodaan erilaisia oleskelualueita penkki- ja pöytäryhmineen. Puistoon on tulossa ajanviettoa ja oleskelua varten myös puutarhakeinuja ja aurinkotuoleja sekä grilli. Puiston keskiosa säilytetään nurmipintaisena. 

Kukkiva puisto on yksi neljästä eniten ääniä saaneista puistovaihtoehdoista kevään 2020 osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä. Osallistuvan budjetoinnin kautta kuntalaisilla oli mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa keskuspuiston yleissuunnitelman laadintaan. Tutustu Nikkilän keskuspuistoon ja vuoden 2020 osallistuvan budjetoinnin hankkeeseen tämän linkin takaa.  

Viimeksi muokattu 04.07.2024