Kotitestit jaetaan koululaisille tällä viikolla Sipoossa

Kotitestipakettien jakelu oppilaitoksista eteenpäin oppilaille ja henkilökunnalle toteutetaan lähtökohtaisesti tämän viikon aikana. Pakkauskoko on alkuun viisi testiä per oppilas tai henkilökunnan jäsen.

THL on laatinut suosituksen kotitestien käytöstä Sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeen ja koronaministeriryhmän linjauksen mukaisesti. Suosituksen mukaan oppilas, opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva voi tehdä kotitestin, jos hänellä on koronavirukseen viittaavia oireita. Testaaminen on vapaaehtoista.

Testi tehdään kotona itsenäisesti tai huoltajan valvonnassa testipakkauksen ohjeiden mukaisesti. Testaamista ei suositella, jos henkilö on sairastanut joko virallisella tai kotitestillä varmistetun koronavirusinfektion edeltävän kolmen kuukauden aikana. Jos testitulos on negatiivinen, mutta oireet jatkuvat, testin voi toistaa 1–2 kertaa kahden vuorokauden välein.

Koulu tai oppilaitos ei opasta testin tekemisessä eikä kerää tietoja testivastauksista. THL:n Kotitestit-sivulta voit lukea ja katsoa videolta yleiset ohjeet kotitestin tekemiseen.

Jos kotitestin tulos on positiivinen, suosittelemme tutustumaan sipoo.fi-sivustolla ohjeisiin koronavirukseen sairastuneelle.

Huomioithan myös sairastumisen vaikutuksen myös lapsen mahdolliseen tulevaan koronarokotusajanvaraukseen. Taudin sairastaminen vaikuttaa lapselle suositeltuihin rokoteannoksiin. Peruthan rokotusajan, jos sairastumisen vuoksi rokoteannosta ei enää tarvita. Jos lapsen (alle 18-vuotiaan) ensimmäisen rokoteannoksen ja kotitestillä varmistetun tartunnan välillä on ollut yli 6 viikkoa, ei hänelle silloin suositella toista rokoteannosta. Jos lapsen ensimmäisen rokoteannoksen ja kotitestillä varmistetun tartunnan välillä on ollut alle 6 viikkoa, toista annosta suositellaan 4-6 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista.

Linkit:

THL: Ohjeet kotitestin tekemiseen
THL: Suositus kotitestien käytöstä koululaisille, opiskelijoille sekä koulujen ja oppilaitosten henkilökunnalle
Sipoo.fi: Ohjeet koronavirukseen sairastuneelle
THL: Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

Viimeksi muokattu 14.02.2022