Koronarajoitukset sulkevat sisäliikuntatiloja aikuisilta Sipoossa

Sisäliikuntatilat kiinni yli 18-vuotiailta

Kunnan sisäliikuntatilat sulkevat ovensa 28.12.2021-10.1.2022 yli 18-vuotiaiden (eli 2003 syntyneiden ja sitä vanhempien) harrastustoiminnalta. Tänä aikana aikuisia liikkujia palvelevat kunnan ulkoliikuntapaikat, joista saa lisätietoa tästä linkistä.

Lasten ja nuorten (2004 syntyneiden ja sitä nuorempien) ohjattu harrastustoiminta voi jatkua myös sisäliikuntatiloissa. Vuodenvaihteen vapaavuorot Monitoimihallissa ja yleisöluisteluvuorot Sipoon jäähallissa perutaan.

Aikuisten liikuntaryhmien, kuten vesijumppien ja senioriryhmien, kausi siirretään alkamaan aikaisintaan 17.1.2022. Lisäksi perutaan Liikuntamaa-tapahtuma, joka oli tarkoitus järjestää 16. tammikuuta. Liikuntapalvelut tiedottaa myöhemmin mahdollisista hyvityksistä yli 18-vuotiaille Monitoimihallin kuntosalin kuukausikortin käyttäjille. Monitoimihallin info on avoinna ja myös aikuiset asiakkaat voivat halutessaan ostaa infosta sen aukioloaikoina kuntosalikortteja esimerkiksi vanhenevilla kulttuuri- ja liikuntaseteleillään.

Sisäliikuntatilojen käyttö on sallittua aikuisille ammattiurheilijoille. Urheilijoita pyydetään ottamaan yhteyttä suoraan kunnan liikuntapalveluihin tilojen käytöstä ammattiurheiluun sähköpostitse liikuntapalvelut@sipoo.fi .

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt suljettavaksi seuraavat tilat 28.12.2021-10.1.2022 muulta kuin vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjatulta toiminnalta:

  • sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat, kylpylät, uimahallit
  • tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Sipoon opiston lukukausi alkaa etäopetussuosituksen jälkeen, kasvomaskisuositus laajenee 3.–5.-luokkalaisiin

Perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa lukukausi aloitetaan ensi vuonna lähiopetuksessa. Kasvomaskisuositusta laajennetaan Sipoossa koskemaan 3.-5. luokka-asteen oppilaita kevätlukukauden alkaessa, eli 10.1.2022 alkaen. Tällä hetkellä kasvomaskia on suositeltu 6. luokka-asteelta alkaen.

Vapaan sivistystyön opetuksen tulee siirtyä etäopetukseen hallituksen linjauksen mukaisesti 16.1.2022 saakka. Sipoon opiston lukukausi on kuitenkin pääosin alkamassa vasta 17.1.2022, eli suosituksen päättymisen jälkeen. Opisto on suoraan yhteydessä uusista aikatauluista niiden muutamien kurssien opiskelijoihin, jotka olisivat alkaneet jo aikaisemmin. Työllisyys- ja maahanmuuttajakoulutuksia voidaan kuitenkin poikkeuksellisesti järjestää lähiopetuksena.

Yleisötilaisuuksien rajoitukset tiukkenevat

Sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään kokonaan 28.12.2021-17.1.2022. Kieltoa ei voi kiertää koronapassilla. Valtioneuvosto on rajoittamassa koronapassin käyttöä määräaikaisesti 28.12.2021 alkaen kolmen viikon ajaksi kohtalaisen ja korkean riskin tiloissa ja tilaisuuksissa. Matalan riskin tilaisuuksissa koronapassia voidaan käyttää edelleen.

Kaikki Sipoon kunnan sisätiloissa järjestämät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset perutaan 17.1.2022 saakka.

Tartunnanjäljitys ja koronatestaus ruuhkautunut

Koronavirustartuntojen määrän kasvu on ruuhkauttanut tartunnanjäljityksen ja koronatestauksen myös Sipoossa. Seuraavat koronatestausajat menevät tällä hetkellä ensi viikolle.

Suosittelemme altistuneita, riskiryhmiin kuuluvia ja niitä, jolla on vajaa rokotussuoja, hakeutumaan edelleen koronatestaukseen. Jos sinulla on rokotussuojaa ja koronavirustautiin sopivia lieviä oireita, suosittelemme tekemään kotitestin. Jos kotitestin tulos on positiivinen, eristäydy muista ihmisistä ja jää kotiin.

Pyrithän myös ilmoittamaan mahdollisesta altistumisesta itse niille henkilöille, joita olet kohdannut ja epäilet altistaneesi oireiden aikana sekä 2 vuorokauden aikana ennen oireiden alkua. Voit palata normaaliin arkeen, kun olet ollut oireeton 2 vuorokautta ja oireiden alusta on kulunut vähintään 10 vuorokautta.

Voit lukea tarkemmat päivitetyt testausohjeet kunnan verkkosivuilta tästä linkistä.

Sipoon uudenvuoden ilotulitus voidaan järjestää

Ulkona järjestettävä Sipoon koko perheen uudenvuoden ilotulitus voidaan kuitenkin toteuttaa koronaturvallisesti. Vuoden vaihdetta juhlistetaan Sipoossa ilotulituksella aattoiltana 31.12.2021 kello 18.00 läheisten kesken ja turvavälit huomioiden. Raketit ammutaan Jokilaaksontieltä Nikkilässä.

Pidäthän riittävää etäisyyttä muihin ja valitsethan väljän paikan ilotulituksen seuraamiseen. Jos olet sairas, jää kotiin. Kasvomaskia suositellaan käytettävän ulkona tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä, ruuhkaista tai on hankala muuten pitää turvaväliä muihin.

Ilotulitusnäytöksen on suunnitellut Johan Holländer ja sen toteuttamisesta vastaa JoHo Pyro. Iso kiitos seuraaville yrityksille/yhdistyksille, jotka mahdollistavat ilotulituksen: Arla Oy, Lival Oy, Sipoon Yrittäjät ry, Sipoon kunta sekä IF Sibbo-Vargarna rf.

Juhli turvallisesti lähipiirin kanssa

Yksityistilaisuuksia suositellaan välttämään ja tapaamiset suositellaan rajaamaan lähipiiriin. Joulun ja uudenvuoden kokoontumiset kannattaa suunnitella läheisten kanssa etukäteen mahdollisimman turvallisiksi. Ikääntyneiden ja muiden riskiryhmiin kuuluvien läheisten kohdalla on hyvä noudattaa heidän toiveitaan. Oireisena pysy kotona.

-Toivotamme turvallista, rauhallista ja iloista joulua ja uutta vuotta kaikille sipoolaisille, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo.

Linkit:

THL: Arvio tapahtumien ja kokoontumisten koronavirukseen liittyvästä riskistä
Valtioneuvosto: Hallitukselta linjauksia uusista koronarajoituksista
Aluehallintoviraston tiedote 23.12.2021: Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt uusista koronarajoituksista alueelle – Uudellamaalla kielletään yleisötilaisuudet sisätiloissa ja tiloja määrätään suljettavaksi

Viimeksi muokattu 23.12.2021