Kirjastoissa voit muun muassa nähdä kaksi näyttelyä ja lainata ulkopelejä kesällä

Keskustelutuokion jälkeen kirjastotuottaja Paola Dadda-Lönnströmin kanssa on selvää, että kirjastolla voi tehdä paljon muutakin kuin lainata kirjoja. Voit esimerkiksi lainata ulkopelejä ja seurapelejä, kuten petankkia, shakkia tai Aliasta.

– Voit ottaa pelit mukaan kotiin tai mökille, Dadda-Lönnström lisää.

Tämän kesän uutuus on kompassien lainaaminen. Niitä voi käyttää esimerkiksi suunnistaessa Sipoon kunnan ja If Sibbo-Vargarna yhdessä sijoittamiin kiintorasteihin, jotka sijaitsevat Pilvijärven, Möträskin ja hiihtostadionin maastossa.

Mikä olisikaan kesä ilman taidetta? Nikkilän pääkirjastossa on heinäkuun loppuun asti MINI-näyttely, jossa on valikoima taidelainaamon uusia pieniä teoksia, jotka eivät ole aiemmin olleet taidelainaamon kokoelmissa. Söderkullan kirjastossa on sen sijaan elokuun loppuun asti italialaisen taitelijan Enrico Mazzonen Staglieno-näyttely.

Kirjastolla on myös runsas valikoima sähköisiä palveluja. Niissä hyvä puoli on, että voit käyttää palveluja missä tahansa ja vältyt kantamiselta. Voit esimerkiksi kuunnella äänikirjaa tai katsoa elokuvaa mökillä. Katsottavissa on muun muassa Oscar-palkittu elokuva Parasite tai Nuoren naisen muotokuva, joka on saanut hienoja arvosteluja. Musiikille on myös erikseen osio sähköisissä palveluissa, josta löydät korkealaatuisia nauhoitettuja konsertteja, oopperoita sekä opetusmateriaalia. Muistathan, että voit myös lukea paikallislehtiä tai ulkomaalaisia lehtiä sähköisissä palveluissa.

Paola Dadda-Lönnström puhuu ja näyttää iloiselta Söderkullan kirjastossa. Taustalla punaisia tauluja.
Kirjastotuottaja Paola Dadda-Lönnström.

Löydät kaikki e-aineistot osoitteesta helle.finna.fi ja kirjautumista varten tarvitset kirjastokorttisi sekä tunnuslukusi. Samasta osoitteesta voit myös varata kirjastoainestot ennakkoon, Dadda-Lönnström muistuttaa. Etsi haluamaasi kirjaa, aikakausilehteä tai videopeliä osoitteessa helle.finna.fi ja varaa aineisto. Saat viestin, kun aineisto on noudettavissa kirjastosta. Dadda-Lönnström haluaa tuoda esiin, että pääsy kaikkeen tähän laadukkaaseen aineistoon on ilmaista ja tarjolla yhdenvertaisesti kaikille.

Lopuksi Dadda-Lönnström muistuttaa, että kirjaston henkilökunta on tiedonhaun ammattilaisia ja he ovat olemassa kysymyksiäsi varten. Dadda-Lönnström kertoo, että henkilökunta antaa mielellään vinkkejä kirjaston kaikesta tarjonnasta. Henkilökunnalle esitetyt kysymykset ovat vaihtelevia ja koskevat välillä myös Sipoon ulkopuolisia asioita:

– On kysytty, miten bussin löytää Espoossa tai kuinka raitiovaunuun pääsee. Autamme mielellämme, koska tiedämme niitäkin asioita välillä, Dadda-Lönnström sanoo nauraen.

Linkit:

 

 

Viimeksi muokattu 11.07.2022