Kasvomaskia voi käyttää jatkossa kunnan palveluissa asioidessa oman harkinnan mukaan

Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä. THL:n päivitetty maskisuositus ei koske opetuksen tai varhaiskasvatuksen toimialoja, eikä työyhteisöjä, joita varten on erilliset suositukset. Näistä odotetaan omia linjauksiaan. Oppilaitoksissa Sipoossa säilyy siis edelleen aiempi kasvomaskisuositus, jossa kasvomaskien käyttöä suositellaan opiskelijoille ja oppilaille toisen asteen oppilaitoksissa ja luokka-asteilla 7.-9.

Työntekijöidensä osalta Sipoon kunta valmistelee uusia ohjeistuksia niin kasvomaskien käytöstä kuin siirtymisestä vahvasta etätyösuosituksesta kohti hybridityöntekoa. Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 15. lokakuuta ja kunnan työntekijöiden osalta etätyösuositus päättyy 18. lokakuuta. Työyhteisöissä toimimiseen odotetaan Työterveyslaitoksen linjauksia. Työntekijöiden kasvomaskiohje on kuitenkin päätetty lieventää vahvaksi maskisuositukseksi välittömästi.

Kokoontumisia ja tapahtumia voi järjestää vapaasti

Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset ovat päättyneet ja myös kunnan tiloissa kokoontumisia, tapahtumia ja tilaisuuksia voi jatkossa järjestää vapaasti.

Asiakas- ja yleisötilojen käyttöä rajoittavat enää tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joiden mukaan asiakkailla ja osallistujilla tulee esimerkiksi olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja oleskeluun väljästi.

Kaksi rokoteannosta on saanut yli 70 prosenttia yli 12-vuotiaista

Tällä hetkellä yli 12-vuotiaista sipoolaisista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 85,7 prosenttia ja kaksi rokoteannosta on saanut 73,9 prosenttia.

-Rokotusaikoja on saatavissa hyvin ja kannustamme kaikkia suojaamaan itseänsä rokottautumalla, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo.

Kouluterveydenhuollossa on parhaillaan käynnissä toinen rokotuskierros niille 12−15-vuotiaille, jotka saivat aiemmin syksyllä ensimmäisen koronarokotusannoksen kouluterveydenhuollossa koulullaan. Kolmansia rokoteannoksia on Sipoossa annettu jo muutamille kymmenille henkilölle, joille kolmas rokoteannos annetaan esimerkiksi voimakkaan immuunipuutoksen takia.

Linkit:

THL: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille
Nettiajanvaraus koronarokotukseen
Sipoon kunnan koronaviruksen teemasivut

 

Viimeksi muokattu 01.10.2021