Hiihtolomavinkkejä mieleenpainuvaan lomaan Sipoossa

Talviaktiviteettejä ja herkuttelua Sipoonkorven lumoavissa erämaisemissa

Sipoonkorven reunamilla olevassa Ravintola Tilassa on mahdollisuus kokea talvipäivän riemua erilaisin aktiviteetein sekä herkutella ravintolan antimilla. Ohjelmassa on keskiviikosta sunnuntaihin (23.2.-27.2.) ravintolan aukioloaikoina:

  • Koko perheen hiihtolatu
  • Pulkkamäki
  • Makkaranpaistoa nuotiolla (Tyysterin lihasavustamon makkarat)
  • Lampolassa avoimet ovet
  • Lämmintä kaakaota ja munkkeja
  • Lounas arkisin ja a la carte-menu viikonloppuna

Ankkoja lumen keskellä

Lumikenkäretki Sipoonkorpeen pe 25.2.

Perjantaina 25.2. Metsätuokio järjestää opastetun lumikenkäretken klo 10–12. Retkellä tutustutaan lumikenkien ominaisuuksiin Sipoonkorven talvisessa luonnossa pistäytymällä erämaisella Fiskträsk-järvellä. Retken hinta on 30 €/ henkilö sisältäen lumikengät.

Lumikengät voi myös vuokrata omaan käyttöön ja tehdä omatoimisen retken. Vuokraus 10 €/tunti, lumikengät saatavilla perjantaina 25.2. klo 12-16.

Talviyö Fiskträskillä la-su 26.–27.2. Hinta 135 €/hlö

Lähde mukaan talviretkelle Fiskträskille, jossa harjoitellaan talviyöpymistä. Pimeän tullen tehdään myös pöllöretki sekä tarkkaillaan sään salliessa kuuta ja tähtiä.

Huomioitahan, että retkelle mahtuu rajoitettu määrä asiakkaita, joten suosittelemme varaamaan paikkasi retkiltä etukäteen. Lisätiedot ja varaukset https://metsatuokio.fi/vaellus/.  Yhteydenotot: Metsätuokio / Aleksanteri Siikjärvi, puh. 0408681427

Missä?

Ravintola Tila, Knutersintie 262, 04130 Sipoo

Milloin?

Keskiviikosta 23.2. sunnuntaihin 27.2. ravintolan aukioloaikojen puitteissa. Tarkista tarkemmat aukioloajat https://www.ravintolatila.com/

Rentoudu perinnesaunassa

Sipoonjoen perinnesauna tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen savusaunassa, jossa kylpeminen jättää erityisen puhdistuneen ja raikkaan olon. Saunan metisistä löylyistä voit pulahtaa raikkaaseen kylmävesialtaaseen, tai nautiskella Sipoonjokilaakson maisemista lämpimässä altaassa.

Joka kuun viimeisenä perjantaina järjestämme perinnesaunotuksen, jossa metsän puiden ja kasvien hoitava voima yhdistyy saunan palauttavaan ja parantavaan väkeen. Hoidon aikana perinteiset saunaloitsut siivittävät sinut löylyn valtakuntaan. Lisähinnasta voit tilata itsellesi hoitavan vihdonnan tai rentouttavan vihtapesun.

Kuva puisesta saunan ovesta

Missä?

Sipoonjoen perinnesauna sijaitsee Hindsbyn kylässä, aivan Sipoonkorven kansallispuiston kupeessa. Saunan osoite on Hindsbyntie 124.

Hiihtolomaviikon aikataulu

Yleiset vuorot ke 23.2., to 24.2., la 26.2. ja su 27.2. klo 15–17 tai 17–19.
Perinnesaunotus pe 25.2. klo 17.30–19 (ryhmä 1) & 19.30–21 (ryhmä 2).

Varaathan paikkasi ennakkoon: www.saunotus.fi/varaa

Saunavuorot ovat sekavuoroja, joten voit tulla yhdessä puolison tai ystävien kanssa nautiskelemaan maasaunan löylyistä! Vuoroilla käytetään uima-asua tai pyyhettä.

Lumikenkäilyä ja pullamäkikahvila Joensuun Tilalla 23.2.

Talviaktiviteettien riemua pääsee kokemaan myös Joensuun Tilalla, jossa voi keskiviikkona 23.2. vuokrata lumikenkiä, kun uusi yhteistyökumppani esittäytyy. Herkut tämän jälkeen voi nauttia Villan pullamäkikahvilasta. Menussa Sibben lohikeittoa+ leipää, lihapullia ja muusia, lettuja ja kuumia juomia.

Mainos talvipäivän aktiviteeteista.

Missä?

Joensuun Tila, Joensuunraitti 44, 01150 Söderkulla

Milloin?

Keskiviikkona 23.2.2022 klo 10–14.

Kulttuurinnälkäisille Mika Helinin näyttely

Nikkilässä Itäisessä Jokipuistossa entiseen kasvihuonerakennukseen on avattu helmikuun alussa uniikki Taiteen ja ekologian koetila K17. Tilan avajaisnäyttelyssä on kuvataiteilija Mika Helinin kolmiosainen installaatio Olemassaolon unohduksessa. Teoksen teemoina ovat mm. muistaminen, ajan vaikutus muistoihin, rakennettujen ympäristöjen väliaikaisuus sekä materiaalien hauraus.

Kuva taideteoksesta.

Missä?

K17, Pilvilinnantie 2, 04130 Sipoo

Milloin?

Näyttely on avoinna 27.2.2022 saakka keskiviikkoisin klo 12–16, to–pe 16–20 ja la–su 12–16. Lisätietoa löydät: https://k17tila.fi/

Samassa pihapiirissä taidetta pääsee ihastelemaan myös Pesula Galleriassa, jossa Laura Pajusen Harmaa arki näyttely on nähtävillä keskiviikkoisin klo 12–16, to- pe klo 16–20 sekä viikonloppuisin klo 12–16. Lisätietoja Pesula Galleriasta löydät osoitteessa pesulagalleria.com.

Touhuaamuja ja muuta ohjelmaa lapsiperheille

Kuva taaperosta leikkimässä väreillä.

Nikkilän keskustassa oleva Lilla Villan tarjoaa hiihtolomaviikolla paljon monipuolista ja maksutonta ohjelmaa lapsiperheille. Ohjelmassa on:

Lauantaina 19.2 klo 11.00
Lasten Lauantai
Lastenmusiikkiyhtye Päistikka

Maanantaina 21.2. klo 9–12
Touhuaamut | Pysselmorgnar

Nähtävillä on myös Milla Riskun & Katri Oikarisen näyttely Seuraava Tarina maanantaista perjantaihin klo 10–15 (11.1.-29.4.2022)

Missä?

Lilla Villan, Jussaksentie 16

Eläimiä ja kuumaa kaakaota

Kolme aasia talvella.

Kananlennosta löydät aasit, kanat ja puput sekä tallinylisiltä lämmintä kaakaota Pop up-kahvilasta. Huomaathan, että kahvila on kylmässä tilassa. Alakerran putiikki on myös pistäytymisen arvoinen paikka, jossa on monipuolinen valikoima pehmoleluja sekä muun muassa Iloisen aasin suklaata.

Missä?

Kananlento, Trankärrintie 19, Sipoo.

Milloin?

lauantaina 26.2. klo 11–15. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.kananlento.com .

Unohtumaton elämys talvisessa saaristossa

Redribin Ice Experience tarjoaa talvisen elämyksen kaikille aisteille! Paketti sisältää:

  • Ilmatyynyalussafarin Sipoon saaristossa
  • vierailun Östholmenin virkistyssaaressa
  • pelastuspuku-uinnin jäiden seassa saaresta käsin
  • avotuli grillilounaan

Paketin kesto on noin neljä tuntia. Lähtö- ja paluusatamana toimii Gumbostrand. Hinta 320 €/hlö (sis. alv). Minimitilaus 2 hengelle.

Lue lisää ja varaa: https://redrib.fi/fi/experience-fi-ice-experience.html

Ihmiset kellumassa jäisessä vedessä.

Liikunnaniloa Sipoon Sykkeen johdolla

Sipoon Syke tarjoaa hiihtolomaviikolla ilmaisia tunteja sipoolaisille. Alla olevasta linkistä pääset tarkastelemaan tuntitarjontaa ja varaamaan oma paikkasi tunnilla. Sipoon Syke toivottaa kaikki tervetulleiksi kokeilemaan ja treenaamaan!

"Takaisin kuntoon" hiihtolomaviikko -mainos.

Missä?

Sipoon Syke, Iso Kylätie 31, 04130 Sipoo

Aikataulut ja varaukset:

https://sipoonsyke.fi/fi-fi/article/etusivu/sykkeen-hiihtolomaviikko/2025/

Staycation idyllisessä mökkimajoituksessa

Mökit lumisessa maisemassa.

Lähde lomalle eteläiseen Sipooseen ja nauti mökkimajoituksesta rauhallisen luonnon ympäröimänä. Kaikkiin majoitustarjouksiin sisältyy hintaan sauna, joko mökin omassa saunassa tai tunnelmallisessa maasaunassa. Ulkoterassilla on myös grillausmahdollisuus lämpölamppuineen ja viltteineen. Majoitustarjoukset:

Mökki 4 hengelle omalla saunalla, 21.2–6.3, 2 yötä 180 e (norm. 360 e) (Mökki nro 9)

Mökki 4 hengelle (ei omaa saunaa) 21.2.-27.2, 2 yötä 170 e (norm. 340 e) (Mökki nro 11)

Mökki 6 hengelle (ei omaa saunaa) 24.2–27.2, 2 yötä 290 e (norm. 580 e) (Mökki nro. 12.)

Kuva saunasta.

Missä?

Vesterängintie 64-8, 01120 Sipoo

Lisätiedot: www.juhlamenot.fi, puh. 0102006540

Majoitu hurmaavassa saaristossa

Höyrylaivojen nimiä mukailevat saaristomökit Ahti, Olympia ja Oihonna sopivat loistavasti rentoon mökkilomailuun. Huviloiden kattava varustelu, toimivat tilat sekä terasseilta avautuva ranta- ja merinäköala saavat sinut varmasti viihtymään! Mökkisaunan rentouttavat löylyt kruunaavat irrottautumisen arjesta. Vuokrattavissa on myös palju, josta voit ihastella tähtitaivasta pimenevässä pakkasillassa.

Saareen pääsy onnistuu Kalkkirannasta lähtevällä ilmatyynyaluksella, joka jo itsessään on elämysmatka.

Missä?

Seasong Travels Oy Ab, Norrkullalandet

Lisätietoa löydät osoitteesta www.seasongtravels.fi.

Myös liikunta- ja nuorisopalvelut järjestävät hiihtolomalla ohjelmaa sipoolaisille

Lomaviikolla myös liikunta ja nuorisopalvelut järjestävät paljon erilaista ohjelmaa lapsille ja nuorille. Erilaisista vaihtoehdoista voit lukea: https://www.sipoo.fi/vapaa-aika-ja-nuoret/toimintaa-lapsille-ja-nuorille/

Toivotamme kaikille rentouttavaa ja elämyksellistä hiihtolomaa Sipoossa!

 

Viimeksi muokattu 22.02.2022