Ensimmäinen osa Nikkilän keskuspuistoa on valmistunut

Monimuotoista kasvillisuutta, uusi oleskelualue ja puistokalusteita

Sipoolaisten toiveiden ja ideoiden pohjalta on rakennettu niittyalueiden, istutusten ja puiden monipuoliseen käyttöön soveltuvan kokonaisuus. Puiston pääteemana on monimuotoisuus ja kestävä kehitys, mikä ilmenee puistokasvien ja rakenteiden valinnassa sekä alueen rakentamisessa. Puistoon on tuotu lahotukkeja Ruxin metsästä, ja ne jätetään paikoilleen maatumaan. Kauniisti läpi kesän kukkivat istutukset houkuttelevat monipuolisesti hyönteisiä.

Tällä hetkellä kukassa ovat muun muassa tädykkeet, kurjenpolvet ja samettikukat. Keväällä kukkivat puolestaan omenapuut ja jasmikkeet. Istutukset toimivat lähioppimisympäristönä, jota pääsee tarkastelemaan luonnonkivistä ja pitkospuista muodostuvaa kulkureittiä pitkin.

Puistoalueen keskellä on uudistettu ja laajennettu urheilukenttä. Alueelle on rakennettu uusia kulkureittejä ja olemassa ollut kulkuväylä on parannettu. Puisto-osaan on myös lisätty pöytiä ja penkkejä sekä roska-astioita ja pyörätelineitä. Monimuotoisuuspuiston rakennusvaiheessa on huomioitu esteettömyysnäkökulmat niin puistokalusteiden valinnassa kuin kulkuväylien suunnittelussa.

Nikkilän keskuspuiston toteutus tehdään osallistuvan budjetoinnin hankkeena

Uusi puistoalue sijoittuu Eteläisen koulutien varteen ja päiväkoti Pikkusydämen viereen. Monimuotoisuuspuisto on yksi neljästä eniten ääniä saaneista puistovaihtoehdoista kevään 2020 osallistuva budjetointi -äänestyksessä. Osallistuvan budjetoinnin kautta kuntalaisilla oli mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa keskuspuiston yleissuunnitelman laadintaan.

Myöhemmin toteutettavat muut Nikkilän keskuspuiston kokonaisuudet ovat Kukkiva puisto, Näyttävät istutukset ja Kirjaston aukio. Seuraavana näistä tullaan toteuttamaan Eteläisen kouluntien varrelle tuleva Kukkiva puisto lähivuosien aikana.

 

Viimeksi muokattu 25.10.2022