Ajanvaraus kolmanteen koronarokotteeseen on avattu 12–17-vuotiaille riskiryhmäläisille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee nyt kolmatta koronarokoteannosta vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille. Euroopan komissio antoi 25.2.2022 Euroopan lääkeviraston suosituksesta Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotteelle myyntiluvan 12–17-vuotiaiden kolmansiin rokoteannoksiin.

Ajanvaraus koronarokotuksiin tehdään ensisijaisesti internetissä osoitteessa koronarokotusaika.fi. Verkkoajanvaraus on nyt avattu myös 12–17-vuotiaiden riskiryhmäläisten kolmansiin annoksiin. Jos nettiajanvarauksen kanssa on ongelmia, rokoteajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Rokotuksia annetaan sekä Sipoon kunnan rokotuspisteillä että huhtikuun puolivälistä alkaen kouluterveydenhuollossa Miilissä ja Nikkilän Sydämessä. Kouluterveydenhuollossa rokotteen voivat saada ne 6.-9. luokka-asteiden oppilaat, jotka käyvät muutenkin koulua Nikkilän Sydämessä tai Miilissä. Käytännössä tämä tarkoittaa Sipoonjoen yhtenäiskoulun, Kungsvägens skolan, Jokipuiston koulun, Söderkulla skolan ja Sipoonlahden koulun oppilaita. Muiden koulujen oppilaat saavat rokotuksen rokotuspisteillä. Aika varataan myös koululla rokottautumiseen ensisijaisesti verkkopalvelussa koronarokotusaika.fi.

THL suosittelee myös, että mahdollisuus kolmansiin rokoteannoksiin tarjotaan myös muille kuin riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille vähintään kuusi kuukautta toisesta rokoteannoksesta, jos se on tarpeen muusta kuin lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi matkustamisen vuoksi. Jos muille kuin riskiryhmiin kuuluville nuorille tarvitaan kolmatta rokoteannosta, pyydämme varaamaan ajan ensisijaisesti verkkopalvelussa koronarokotusaika.fi.

Linkit:

Ajanvaraus: Koronarokotusaika.fi
THL: Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät
Sipoo.fi: Tietoa koronarokotuksista kunnan verkkosivuilla
THL:n tiedote: THL suosittelee riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille kolmatta koronarokoteannosta

 

Viimeksi muokattu 10.03.2022