18-59-vuotiaille tarjotaan Sipoossa kolmas koronarokoteannos 4 kuukauden annosvälillä

Rokotusajan voit varata nettipalvelusta osoitteesta koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9-15. Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan nettipalvelun kautta, mikäli tämä on mahdollista.

Huom! Kolmannen annoksen aikaistaminen tapahtuu uutena ajanvarauksena osoitteessa koronarokotusaika.fi. Mahdollisen aiemmin varatun ajanvarauksen yhteydessä tulleen linkin ja ajanvarausavaimen kautta aikaa ei voi aikaistaa.

Ajanvaraus on auki kaikille, jotka ovat oikeutettuja rokotukseen; kaikki 12 vuotta täyttäneet, sekä 5-11 vuotiaista he, jotka kuuluvat riskiryhmään. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on ohjeistanut kuntia huolehtimaan, että suurimmassa riskissä olevat pääsevät ensin rokotukseen. Tämän varmistamiseksi viikon 52 ja 1 vapaana olevat ajat on korvamerkitty ensisijaisesti palvelemaan henkilöitä, jotka ovat varaamassa ajan ensimmäiseen annokseen, toiseen annokseen, sekä yli 60-vuotiaita ja riskiryhmiin kuuluvia, jotka ovat varaamassa ajan kolmanteen annokseen. Aikoja löytyy tällä hetkellä viikolle 8 saakka. Aikoja lisätään myös jo auki oleville viikoille sen mukaan, miten saadaan lisää rokottajia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Toistaiseksi voit varata ajan neljänteen rokoteannokseen vain puhelimitse, sähköinen ajanvaraus avataan viikon 52 lopulla.

Valtioneuvosto muutti koronarokotuksia koskevaa asetusta 22.12.2021 siten, että koronarokotuksen voivat Suomessa vastedes saada myös 5-11-vuotiaat perusterveet lapset. Asetus tuli voimaan 23.12.2021. Kunta tiedottaa viikolla 1, miten perusterveiden 5-11-vuotiaiden rokotukset järjestetään Sipoossa. Tällä hetkellä 5-11-vuotiaiden ikäryhmästä rokotetaan vain riskiryhmään kuuluvia lapsia.

Linkit:
Koronarokotusaika.fi (uuden rokotusajan varaus)
Sipoon koronaviruksen teemasivut
THL:n tiedote 22.12.2021: THL on päivittänyt koronataudin sairastaneiden rokotussuosituksen

Lisätiedot medialle:
Sosiaali- ja terveysjohtaja Leena Kokko, puh. 050 577 2732, leena.kokko@sipoo.fi

Viimeksi muokattu 29.03.2023