Opistoblogi: Syyspodcast (ruotsiksi) lapsille ja lapsenmielisille; runoja ja satu

Hei!

Tervetuloa syyspodcastiin (ruotsiksi)! Ja oikein mukavaa syksyä!

Kuuntele: Höstpodcast

Syyspodcast lapsille ja lapsenmielisille; runoja ja satu (ruotsiksi)

Onko teillä ollut mukava kesä? Toivottavasti! Mikä on teidän mielestänne mukavinta kesällä? Minä rakastan uimista, se tekee minut niin onnelliseksi! Ehkä te olette oppineet uimaan juuri tänä kesänä tai ehkä te harjoittelette vielä? Mutta nyt on syksy. Oletteko ajatelleet miltä syksy kuulostaa? Maistuu? Tuoksuu? Voitte hetkeksi sulkea silmänne ja ajatella syksyn tuoksuja…
makuja… ääniä… Voitte kirjoittaa mitä teidän mieleenne tulee. Tai jos ette osaa vielä kirjoittaa, niin pyytäkää vaikka vanhempianne kirjoittamaan teidän puolesta. Teille saattaa syntyä runo tällä tavoin! Eikö olekin hienoa!? Minä kirjoitin pienen runon juuri näistä asioista, se on ruotsiksi ja saatte kuulla sen tässä podissa.

Saatte kuulla myös Stella Parlandin kirjoittamia runoja kirjasta ”Katastrofer och strofer om slummer och stoj” (kuvitus Linda Bondestam, 2003). Lopuksi kuulette minun kirjoittamani sadun, joka kertoo keijukaisesta, joka ei tiennyt mitä syksy on. Hän syntyi keväällä ja on vaan kokenut kevään ja kesän ja herää yhtäkkiä siihen, että palelee. Hän asuu unikossa ja terälehdet rupeavat varisemaan tuulessa.

Hän kysyy koppakuoriaisherralta tietääkö tämä mitä on tapahtumassa, mutta koppakuoriainen on vain kiinnostunut linnunjätöksestä. Hän kysyy valkeilta ruusuilta, mutta he vain ilkeilevät keijulle, hän kysyy perhosilta, mutta heillä ei ole aikaa, he syövät omenoita. Lopulta keiju saa kyydin pääskyseltä Pöllömuorin luo, joka auttaa pientä keijukaista.

Minä toivotan teille kaikille oikein kaunista syksyä!

Ps. Erityiskiitos Oliver ja Monica Parlandille, joilta sain luvan käyttää Stella Parlandin runoja podcastissa.

Lämpimin terveisin, Theresa

Viimeksi muokattu 26.01.2023