TM1 Puu-Talman asemakaavaluonnos nähtäville

 

Asemakaavaluonnoksen valmisteluaineisto asetetaan nähtäville. Suunnittelualue sijaitsee Talman keskustan pohjoispuolella, noin 8 km etäisyydellä Nikkilästä luoteeseen. Asemakaavatyön tarkoituksena on mahdollistaa alueen rakentamisen perinnekylä-periaatteiden mukaisesti. Kaava mahdollistaa vanhojen hirsitalojen siirtämisen alueelle tai uusien perinnetalojen rakentamisen. Alueelle tutkitaan myös työnteon ja asumisen uudenlaista joustavaa yhdistämistä. Kaava toimii yhdessä Talmankaaren kaava-alueen kanssa aloitusalueina Talman asemaseudun kehittämiselle.

Asemakaavaluonnos on maankäyttö- ja rakennuslain 62 § ja -asetuksen 30 § mukaisesti nähtävillä 2.12.2021–7.1.2022 asiakaspalvelu SipooInfo Nikkilässä (Pohjoinen Koulutie 2) tämän aukioloaikoina. Kaavaluonnoksen valmisteluaineistoon voi tutustua myös kunnan verkkosivuilla osoitteessa www.sipoo.fi > Kaavoitus ja kehittäminen > Vireillä olevat asemakaavat > TM 1 Puu-Talma.

Mahdolliset mielipiteet kaavaluonnoksesta tulee toimittaa kirjallisesti 7.1.2021 mennessä osoitteeseen Sipoon kunta, Kirjaamo, PL 7, 04131 SIPOO tai sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@sipoo.fi, kirjekuoreen tai sähköpostin otsikkoon kaavahankkeen nimi.

Puu-Talman asukastilaisuus 2.12.2021

Sipoon kunnan kehitys- ja kaavoituskeskus järjestää Puu-Talman asukastilaisuuden torstaina 2.12.2021 Talman paloaseman tiloissa (Talmukka) klo 16–19. Tilaisuus järjestetään non-stop periaatteella, voit tulla sinulle sopivaan ajankohtaan.

Tilaisuudessa esitellään Puu-Talman kaavaluonnoksen materiaalia ja käydään läpi muun muassa tonttien luovutuskäytäntöjä. Tilaisuudessa on mahdollisuus keskustella monipuolisesti alueen maankäytön suunnittelusta sekä tonttiasioista kunnan asiantuntijoiden kanssa. Paikalla ovat myös Puu-Talman suunnittelukonsultin sekä Talonpoikaiskulttuurisäätiön edustajat. Tervetuloa mukaan!

Huom! Tilaisuus järjestetään 25.11. voimaan tulevien uusien koronarajoitusten mukaisesti. Vierailun aikana tulee käyttää kasvomaskia, huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Lisätietoja antavat kaavoittaja Jenny Hölttä puh. 046 921 4938 sekä kaavoituspäällikkö Jarkko Lyytinen puh. 050 409 3957, sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@sipoo.fi.

 

Maankäyttöjaosto

Sipoossa 25.11.2021

 

Viimeksi muokattu 24.11.2021