Simsalöpäivä avasi läntisen saariston tapahtumakesän

Ympärimelonta ja -soutu järjestettiin neljättäkymmenettä kertaa

Simsalön ympäri -melonta- ja soutukilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1981, mutta koska viime vuonna tapahtuma koronatilanteesta johtuen jäi väliin, juhlittiin tänä vuonna 40. ympärisoutua ja -melontaa. Järjestäjänä toimii Sipoon kanoottiklubi.

Osallistujia kilpailuun oli tänä vuonna kaksitoista, joista valtaosa osallistui kanootilla, mutta mukana oli myös soutuveneitä ja jopa yksi SUP-lautailija.

Melojat ja soutajat lähtöviivalla Simsalö ympäri -kilpailussa 2021.
Melojat ja soutajat lähtivät Simsalön ympäri -kilpailuun lähtöviivalta, joka muodostui Simsalön ja Opanholmenin väliseen salmeen. Mukana oli melojien ja soutajien lisäksi myös yksi SUP-lautailija. Kilpailu järjestettiin neljättäkymmenettä kertaa.

Simsalöpäivä jo parikymmentävuotias tapahtuma

Ympärisoudun ja -melonnan ympärille hiljalleen kasvanut tapahtuma muuttui nykyiseen muotoonsa parikymmentä vuotta sitten. Sibbo skärgårds öföreningenin 2000-luvun alusta lähtien joka vuonna järjestetty Simsalöpäivä on kerännyt sankoin joukoin vierailijoita niin Simsalön saarelta kuin lähisaarilta ja mantereeltakin.

Simsalöpäivä 2021.
Simsalöpäivää on järjestetty jo parinkymmenen vuoden ajan.

Ankkurinheittoa, käsityönäyttely ja kesätori

Ohjelmassa oli iloisten jälleennäkemisten ohella muun muassa ankkurinheittoa ja lisäksi Simsalön koululla järjestetyssä käsitöiden myyntinäyttelyssä oli avoimet ovet. Paikallisten tuottajien herkkuja oli myynnissä kesätorilla, joiden valikoimista löytyi niin vihanneksia ja kalaa kuin marja- ja hedelmätuotteita.

Perunoita, tomaatteja ja paprikoita myynnissä Simsalö-päivän kesätorilla.
Myynnissä oli kalatuotteiden ohella muun muassa kasviksia. Usea kauppias tarjosi käteisen ohella mahdollisuuden myös mobiilimaksuun MobilePay-sovelluksella.

Heinäkuussa sunnuntaisin kirpputori ja käsityönäyttely

Koko heinäkuun ajan sunnuntaisin Simsalön koululla on käsitöiden kesämyyntiä ja kesäkirppis. Ovet ovat avoinna kello 11–14, maksuvälineenä käy käteinen raha. Lisätietoja saa Barbro Lindströmiltä, puh. 050-350 7170. Barbro Lindström toimii paitsi kirpputorin ja käsityönäyttelyn järjestäjänä myös Sibbo skärgårds öföreningenin puheenjohtajana.

Simsalön käsitöiden myyntinäyttely.
Käsityönäyttelyssä on erilaisia kädentaidonnäytteitä myynnissä. Valikoimissa on kaikenlaista huovutetusta kudottuun ja käyttötavaroista koriste-esineisiin.

Kesäisen musiikin konsertti tiistaina 27.7. kello 18:00

Tiistaina 27.7. järjestetään Simsalön koululla konsertti, jossa esiintyvät Pentti Hildén (kitara) ja Annika Gummerus-Putkinen (huilu ja laulu). Ohjelmistossa on tuttuja sävelmiä muun muassa Lasse Mårtensonilta ja Evert Taubelta.

Lippuja voi ostaa paikan päältä à 15 €. Väliajalla on kahvitarjoilu. Sekä pääsyliput että kahvitarjoilut maksetaan käteisellä.

Huilisti Annika Gummerus-Putkinen ja kitaristi Pentti Hildén.
Kesän 2021 konsertti Simsalön koululla järjestetään tiistaina 27.7. kello 18:00. Konsertissa esiintyvät huilisti ja laulaja Annika Gummerus-Putkinen ja kitaristi Pentti Hildén. Viidentoista euron lippuja voi ostaa paikan päältä käteisellä. Kuva: Sommarmelodier i skärgården

Simsalöön pääsee omalla veneellä, mantereelta voi myös vuokrata veneen

Simsalöön on yhteysalusliikennettä vain ennakkotilauksesta, mutta valitettavasti aikataulut eivät ole kesän tapahtumien kanssa yhteneväisiä.

Parhaiten saareen pääsee omalla veneellä, mutta mikäli ei sellaista omista, voi pienveneen vuokrata myös Joensuun Tilalta. Koko päivän vuokra maksaa 90 euroa ja sisältää tankillisen bensiiniä, joka riittää noin 16 kilometrin eli noin 10 merimailin matkaan. Matkaa Simsalöön on Joensuun Tilalta noin 10 kilometriä / reilu 6 merimailia. Lähin tankkauspiste löytyy Karhusaaresta, mutta pienmoottoribensiiniä voi ostaa myös useimmilta maalla sijaitsevilta bensiiniasemilta ja rautakaupoista. Lisäksi varakanisteria voi tiedustella vuokrauksen yhteydessä myös Joensuun Tilalta.

Vene on pienellä perämoottorilla varustettu soutuvene, joka on rekisteröity neljälle hengelle. Vene soveltuu hyvin sisäsaaristossa käytettäväksi, mutta avomerelle sillä ei ole syytä lähteä.

Linkit

Sibbo skärgårds öförening -Facebook-sivut

Joensuun Tila / Aktiviteetit (Pienvenevuokraus: selaa sivua alaspäin)

Viimeksi muokattu 05.07.2021