Walkers-auto saapuu kohtaamaan sipoolaisnuoria

Walkers-autolla eli Wautolla nuoret voivat viettää vapaa-aikaansa toistensa ja turvallisten aikuisten seurassa. Sipoolaisnuoret saavat Wauton puoleksi vuodeksi kotikulmilleen.

Aseman Lapset ry omistaa ja koordinoi neljän Wauton toimintaa, joiden lisäksi muutamilla paikkakunnilla on omia Wautoja. Järjestön omat autot on nimetty ja teipattu kissaeläimiksi, joista Pantteri toimii Sipoossa syyskuun lopulta maalis-huhtikuuhun saakka. Toiminnasta vastaa Sipoon kunnan nuorisopalvelut.

Wautot ovat matkailuautoja, joissa nuorisotyön ammattilaiset ja vapaaehtoistyöntekijät kohtaavat nuoria siellä, missä he aikaansa viettävät. Sipoossa Pantteri-Wautolla liikutaan kahtena päivänä tai iltana viikossa, pääosin arkisin. Kerran kuussa toimitaan myös lauantaisin. Arkipäivisin käydään myös kouluilla.

”Wauto on houkuttelevan näköinen, ja toivomme nuorten kiinnostuvan sen toiminnasta niin, että voimme tavoittaa suuremman joukon nuoria. Toivomme Wauton tuovan myös yleistä näkyvyyttä nuorisotyölle sekä turvallisuuden tunnetta niin nuorille kuin muillekin kuntalaisille”, nuorisopalvelupäällikkö Mia Liljeberg sanoo.  

Pantteri tulee liikkumaan koko kunnan alueella, kuten Söderkullassa, Nikkilässä sekä esimerkiksi kyläkouluilla. Wauton ratissa nähdään erityisnuorisotyöntekijöitä ja ehkäisevän päihdetyön koordinaattori. Wautolla voi silloin tällöin tavata myös seurakuntien ja kunnan vapaaehtoistyötä tekeviä Saapas-ryhmäläisiä.

Aikuisia vapaaehtoistyöntekijöitä tarvitaan lisää mukaan toimintaan ja heidät koulutetaan tehtävään. Walkers-vapaaehtoiskoulutukseen voi hakea ilmoittautumalla Pauliina Räikelle tai Bodil Weckströmille (yhteystiedot alla).

”Olemme erittäin iloisia siitä, että voimme tarjota Sipoolle mahdollisuuden kokeilla liikkuvaa nuorisotyötä työmuotona ja työvälineenä. Liikkuvan nuorisotyön avulla saadaan vaivattomasti ja joustavasti lisättyä turvallisten aikuisten läsnäoloa nuorten parissa. Tämä puolestaan helpottaa nuorten varhaista tukemista ja haasteisiin tarttumista”, Walkers-autokoordinaattori Roy Pietilä sanoo. 

Toiminta käynnistyy Sipoo-viikolla, kun Wauto kurvaa mukaan alakoululaisten diskoon Sipoon monitoimihallilla perjantaina 22.9. klo. 18–21.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan toimintaan sekä perjantaina ja sunnuntaina 24.9 klo 10–14 Nikkilän markkinoilla.

Lisätietoja: 

Pauliina Räike, erityisnuorisotyöntekijä, Sipoon kunta, 040 1821 664, pauliina.raike@sipoo.fi

Bodil Weckström, ehkäisevän päihdetyön koordinaattori, Sipoon kunta, 040 1914 463, bodil.weckstrom@sipoo.fi

Roy Pietilä, Walkers-autokoordinaattori, Aseman Lapset ry, 040 4144 748, roy.pietila@asemanlapset.fi

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:n kehittämää matalan kynnyksen nuorisotyötä, joka perustuu ammattilaisten ja vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Walkers-autot eli Wautot ovat matkailuautoja, jotka toimivat liikkuvina nuorten kohtaamispaikkoina siellä missä nuoret ovat. 

Wautot tarjoavat eri paikkakunnilla mahdollisuuden kokeilla ja toteuttaa liikkuvaa nuorisotyötä ja walkers-toimintaa.

Vuonna 2022 Wautoilla kohdattiin 21 603 nuorta 546 toimintakerran aikana. Yli puolet kohdatuista nuorista ei osallistu muuhun nuorille suunnattuun vapaa-ajan toimintaan. Walkers-autotoimintaa rahoittavat Suomen eduskunta sekä yksityiset säätiöt, kuten Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne sekä Eevi ja Emil Tannisen säätiö.

www.asemanlapset.fi     www.walkers.fi  

Viimeksi muokattu 18.09.2023