Vietä Suomen luonnon päivää Sipoonkorvessa 28.8.21

Vuodesta 2013 lähtien juhlittua Suomen luonnon päivää vietetään tänäkin vuonna elokuun viimeisenä lauantaina, 28.8.2021. Päivän tarkoituksena on muistuttaa suomalaisen luonnon tuomasta ilosta ja sen hyvinvointia edistävästä vaikutuksesta sekä lisätä arvostusta Suomen monimuotoista luontoa, kansallisaarrettamme kohtaan.

Lähde luontoon ilmaisella bussikyydillä

Suomen luonnonpäivänä on poikkeuksellisesti ilmainen pääsy Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussiin, joka on jo maaliskuusta asti kuljettanut kävijöitä Sipoonkorpeen. Bussi ajaa kyseisenä päivänä normaalin aikataulunsa mukaisesti ja kyytiin voi hypätä itselle sopivimmalta pysäkiltä bussin reitiltä.

”Suomalainen luonto on meille hyvin tärkeä ja haluammekin osallistua juhlintaan mahdollistamalla kaikille maksuttoman pääsyn luontoon sen omana juhlapäivänä.”, sanovat Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussilinjaa ajavan Packelén bussin omistajat Rune ja Helena Packalén.

Bussi pysähtyy Nikkilän kirjaston edessä 8.45 sekä 12.00. Paluukyydillä bussi pysähtyy kirjastolla 12.00 ja 17.50. Tarkemmat aikataulut ja bussin reitin voit tarkistaa VisitSipoon internetsivuilta: www.sipoo.fi/hoponhopoff.

Musiikkiesityksiä ja herkullisia pihagrillin antimia Ravintola Tilassa

Sipoonkorven reunamilla Hindsbyssä sijaisevassa Ravintola Tilan pihapiirissä on tarjolla ohjelmaa kulttuurinnälkäisille. Musiikkiesityksiä on luvassa useita ja myös uusi Luontolava aloittaa oman virallisen toimintansa Luontolava live -konserteilla Tilan läheisyydessä. Esiintyjinä ovat Värttinä yhtyeestä tutut Susan Aho ja Karoliina Kantelinen. Luvassa on mystiikkaa, improvisointia ja vahvoja tunnelmia. Tilaisuus on maksuton.

Tilan pihapiirissä on myös Sipoon luonnonsuojelijat ry:n infopiste, jossa Sipoonkorpi -kirjan kirjoittanut luontokuvaaja ja kirjailija Kai Hypén kertoo Sipoonkorvesta. Hypéniltä saat parhaat vinkit Sipoonkorven salaisuuksiin.

Ravintola Tilan pihagrillissä on luonnon päivänä tarjolla maukkaita kaskijuuresnyyttejä ja basilikavoita sekä Tyysterin makkaroita ja munkkeja. Tila on luonnon päivänä avoinna klo 12-17. Hop-On Hop-Off –bussilla pääset Ravintola Tilaan, kun hyppäät bussista Korvenportin pysäkillä.

Tarkempi tapahtuman aikataulu julkaistaan lähempänä ajankohtaa osoitteessa: Suomen luonnon päivä Sipoonkorvessa 28.8.2021.

 

Viimeksi muokattu 18.08.2021