Vanhusten viikko alkaa pian – Kutsu vanheneva läheinen ulos, kahville tai soita kuulumiset!

Vanhusneuvoston puheenjohtaja Brita Seppänen kertoo, että vuoden teeman tavoitteena on nostaa esiin positiivisia ajatuksia vanhenemisesta.

-Arjen suuria ja pieniä iloja. Pienetkin asiat voivat tuoda suuren ilon. Kotihoidon ja palvelutalojen työntekijöillä on suuri merkitys siinä, että vanhus saa onnen hetkiä arjessa joka päivä, Seppänen sanoo.

Vanhusneuvosto haluaa kiittää vanhusten kanssa työskenteleviä, yhdistyksiä ja vapaaehtoisia merkityksellisestä työstä. Seppänen korostaa myös ennaltaehkäisevien kulttuuri- ja liikuntapalveluiden tärkeyttä. Hänen mukaansa ne tuovat iloa ja onnea arkeen sekä lisäävät terveyttä.

-Varmistetaan yhdessä jatkossakin, että myös ikääntyvien elämässä on mahdollista kokea onnellisia asioita turvallisessa kodissa joka päivä ja joka viikko, Seppänen sanoo.

Koronaviruspandemia muuttaa viikon ohjelmaa

Perinteistä Vanhusten viikon avajaisjuhlaa ja yleisötapahtumia ei koronaviruspandemiasta johtuen järjestetä Sipoossa tänä vuonna. Seppänen muistuttaa, että jokainen voi kuitenkin tehdä vanhusten viikosta erityisen läheiselle.

-Voimme kutsua vanhenevan läheisen ulos luontoon, soittaa ja kysyä, mitä kuuluu, tai vaikka tavata turvallisesti kahvi- tai teehetken merkeissä, Seppänen sanoo.

Verkon välityksellä voi Vanhusten viikolla ja muutoinkin tutustua myös ikääntyneille suunnattuihin palveluihin. Ammattilaisten kanssa voi käydä tarvittaessa keskustelua arjen tuesta. Tällöin kannattaa olla yhteydessä ikääntyneiden palveluohjaukseen puhelimitse numeroon 09 2353 6014 tai sähköpostitse palveluohjaus@sipoo.fi.

Vanhusten viikko avataan kunnanjohtaja Mikael Grannaksen videotervehdyksellä. Grannas kertoo tervehdyksessään huolta koronapandemian vaikutuksesta vanhusten yksinäisyyteen.

– Toivon sinulle jaksamista, hyvää vointia ja terveyttä sekä mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen myöskin näin korona-aikoina, Grannas sanoo tervehdyksessään.

Voit katsoa Grannaksen videotervehdyksen kokonaan tästä linkistä. Saat halutessasi ruotsin- tai suomenkielisen tekstityksen esiin videon asetuksista (klikkaa neliötä videon alareunassa.).

Viimeksi muokattu 18.11.2020