”Vaihtoehtoisia todellisuuksia” -näyttely avataan Sipoossa huhtikuussa

Ilmaisia näyttelyopastuksia ja työpajoja tarjolla muun muassa koululaisryhmille

Näyttelyn koko keston ajan tarjotaan toukokuussa perjantaisin koululaisille sekä kesäkuussa päiväkoti-ikäisille ja ikäihmisille työpajoja kulttuurituottaja Pi Vianan johdolla. Opastukset ja työpajat ovat maksuttomia ja niitä järjestetään Puutarhurin tuvassa, joka sijaitsee gallerian vieressä. Ilmoittautuminen: pi.viana@sipoo.fi

Korhosen veistotaide

Helsinkiläisen kuvanveistäjä Marjukka Korhosen (s. 1968) teokset käsittelevät ihmisten kohtaamista ja vuorovaikutusta erilaisissa julkisissa kommunikaatiotilanteissa. Korhosen veistoksissa on kysymys usein erilaisista tunteista, läsnäolosta ja siitä, miten jokainen olemassaolon muoto etsii itselleen omaa paikkaansa siinä ympäristössä, jossa elää.

Pesula Gallerian isommassa tilassa Korhonen esittää läpileikkauksen viime vuosien veistoksistaan. Näyttelyssä olevat veistokset käsittelevät ihmisyyttä; feminiinisyyttä ja maskuliinisuutta, mutta myös eläimiä, tai ihmisen ja eläimen jonkinlaista hybridiä. Veistoksissa käsitellään usein ihmisten kohtaamista ja kommunikaatiota, mutta myös uskallusta, rohkeutta, vapautta ja voimaa kulkea omaa tietään.

Näyttelyn toisena osana on kahteen pienempään näyttelytilaan tuotu kuvanveistäjän työssä käyttämät alustat, kavaletit. Toisessa on valmiina kokonaisen ihmisen aihio ja toisessa ihmisen pää. Näyttelyyn osallistujat saavat jatkaa töitä ja dokumentoida tuloksia Pesula Gallerian kotisivuille ja Instagramiin.

Vaihtoehtoisia todellisuuksia -veistosnäyttely ja kollektiivinen työpaja 19.4.22.6.2022

Pesula Galleria, Artborg 35, Pilvilinnantie 2, 04130 Sipoo
ke-to klo 16–20
pe-su klo 12–16
ma-ti suljettu

Juliste Marjukka Korhosen näyttelystä Vaihtoehtoisia todellisuuksia.

Linkit

pesulagalleria.com
https://www.facebook.com/PesulaGalleria
https://www.instagram.com/pesulagalleria
www.marjukkakorhonen.net

 

Viimeksi muokattu 12.04.2023