Uudistettu sipoo.fi on koekäytössä – käy testaamassa älykästä avustajaa

Tavoitteena verkkopalveluiden uudistuksessa on tehdä sipoo.fi-palvelusta entistä käyttäjäystävällisempi, ulkoasultaan modernimpi ja saavutettava. Uuden sipoo.fi:n koekäytössä olevaan betaversioon pääset nykyisen sipoo.fi:n etusivulta ja suoraan osoitteessa beta.sipoo.fi.

Koekäytössä on tällä hetkellä keskeneräinen versio uudesta sipoo.fi:stä. Sitä ja sen sisältöjä työstetään, kehitetään ja täydennetään lähiviikkoina. Sivustolla olevat sisällöt ovat koko ajan ajantasaisia, mutta aluksi kokeiluversiossa on vain pieni osa Sipoon verkkopalvelun sisällöistä. Kehitystyötä tullaan tekemään myös käyttäjätestauksen avulla.

Nykyinen sipoo.fi palvelee sinua edelleen osoitteessa sipoo.fi, kunnes uusi sipoo.fi saadaan kehitettyä siten, että se on valmis korvaamaan nykyisen sipoo.fi:n.

Testaa älykästä avustajaa

Uuden sipoo.fi:n kokeiluversiossa pääset jo nyt testaamaan asioinnin apuna toimivaa älykästä avustajaa. Verkkoasioinnissa auttaa eräänlainen tekoäly, joka osaa tarjota sinulle vastauksia, jotka voivat auttaa sinua eteenpäin tai vastata kysymyksiisi.

Kokeiluversioon tekoälyä varten on rakennettu vasta muutama kymmenen kysymystä ja vastausta. Kaipaamme nyt sinun apuasi tekoälyn kehittämisessä. Käy kokeilemassa älykästä avustajaa kokeiluversiossa ja kerro meille, mitkä ovat sinun kysymyksiäsi. Pääset käyttämään sitä, kun klikkaat painiketta ”Oma asiointi”.

Kokoamme vastauksia asiakkailta tuleviin kysymyksiin ja kehitämme älykästä avustajaa sitä kautta. Voit jättää kysymyksesi meille kokeiluversiossa palautelomakkeella kohdasta ”Anna palautetta”, joka on etusivun alareunassa. Samalla lomakkeella voit myös halutessasi antaa muutakin palautetta kokeiluversiosta.

Sipoon verkkopalvelut saavutettavasti suomi.fi:ssä

Uudistuksessa sipoo.fi:stä tehdään saavutettava kaikille riippumatta asiakkaan mahdollisesta toimintaesteestä, mutta sipoo.fi:n kokeiluversion saavutettavuudessa on vielä tällä hetkellä puutteita. Uuden sipoo.fi:n saavutettavuutta kehitetään jatkuvasti. Sivustolle tullaan tekemään myös saavutettavuuden auditointi, jonka perusteella kehitystyötä jatketaan.

Tällä hetkellä saat Sipoon verkkosisällöt ja tiedot asioinnista saavutettavasti suomi.fi:n kautta. Pääset Sipoon saavutettaviin verkkosisältöihin tästä linkistä.

Uusi tapahtumakalenteri käyttöön

Myös kunnan tapahtumakalenteri on uudistettu. Tapahtumakalenteriin pääsee uuden sipoo.fi:n betaversiossa etusivulta ja myös tapahtumia näkyy uuden sipoo.fi:n etusivulla. Uudistettu tapahtumakalenteri on käytössä myös suoraan osoitteessa tapahtumat.sipoo.fi.

Uutta tapahtumakalenterissa on se, että sipoolaiset pääsevät selaamaan tapahtumia eri aihealueittain omien kiinnostuksen kohteidensa mukaisesti. Jatkossa myös kaikki tapahtuman järjestäjät pääsevät itse syöttämään tapahtumansa tiedot tapahtumakalenteriin. Tapahtuman tiedot tulevat näkyviin tapahtumakalenteriin, kunhan ne on tarkistettu kunnassa. Tapahtumien järjestäjille on tarkat ohjeet tapahtuman syöttämiseen tapahtumakalenterissa tässä linkissä.

Asiointipalvelu rakentuu vaiheittain

Myös sipoo.fi:n asiointipalvelua uudistetaan. Kuntalainen voi jatkossa asioida Sipoon kunnan kanssa verkossa yhä useammissa asioissa. Asiointipalvelua kehitetään voimakkaasti lähivuosina ja uusia toiminnallisuuksia tarjotaan asiakkaille sitä mukaa kun ne valmistuvat. Vähitellen yhä useamman asioinnin voi tehdä Oman asioinnin kautta helposti juuri silloin kuin itselle parhaiten sopii.

Omassa asioinnissa voit jatkossa viestiä turvallisesti kaikissa asioissasi ja tehdä siellä myös ilmoituksia, hakemuksia, varauksia ja tilauksia. Omassa asioinnissa asioidaan vahvasti tunnistautuneena ja asiakkaan asioinnit ohjataan kunnassa suoraan niille asiantuntijoille, joiden käsiteltäviksi ne kuuluvat.

Viimeksi muokattu 05.07.2022