Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä esittää aluehallintovirastolle rajoituksia tapahtumiin

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että se rajoittaa sisätiloissa järjestettävien yhteislaulutilaisuuksien osallistujamäärää sekä sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärää sellaisissa katsomojen osissa, joissa on seisomapaikkoja. Asiakasmäärä tulisi rajoittaa vähintään 50 prosenttiin normaalista asiakasmäärästä. Seisomakatsomojen osalta myös voimakkaampi rajoitus voisi olla perusteltu, jotta riskiä voitaisiin tosiasiassa pienentää. Yhteislaulutilaisuuksia tai seisomakatsomojen käyttöä yleisötilaisuuksissa ei ole välttämätöntä kieltää kokonaan. Rajoituksen tulisi olla voimassa kuukauden ajan.

Mikäli aluehallintovirasto päättää tapahtumia koskevista rajoituksista, tapahtumajärjestäjillä on mahdollisuus vapautua rajoituksista edellyttämällä asiakkailtaan koronapassia.

”Näkemyksemme mukaan pääkaupunkiseudun koordinaatioryhmän ehdottomat laajemmat ravintolarajoitukset olisivat olleet ensisijainen ja vaikuttavin keino epidemian hillitsemiseksi, mutta ravintolarajoitusten tiukennusten puuttuessa, näemme Uudenmaan laajuiset tapahtumarajoitukset välttämättömänä”, sanoo Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, HUSin vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä.

Suurimmassa osassa Uudenmaan kunnista epidemia on leviämisvaiheessa. Ainoastaan Länsi-Uudenmaan kunnista Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja ja Siuntio ovat kiihtymisvaiheessa.

Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon kantokyvyn vaarantumisen, epidemiatilanteen huonontumisen ja rokotuskattavuuden nousun hidastumisen vuoksi alueellinen koordinaatioryhmä pitää rajoitusten voimistamista välttämättömänä epidemian hillitsemiseksi.

Viimeksi muokattu 12.11.2021