Useimmat tuntevat olonsa turvalliseksi

Melkein kolmasosa vastauksista turvallisuuskyselyyn tuli Sipoosta. Kyselyyn vastasi 555 sipoolaista, joista 342 oli alle 15-vuotiaita koululaisia.

– Haluamme kiittää sipoolaisia suuresta palautteen määrästä turvallisuuskyselyyn – erityisesti nuoria koululaisia ja heidän opettajiaan, sanoo kunnanjohtaja Mikael Grannas. Vastaukset antavat monipuolisen kuvan siitä, kuinka turvalliselta tuntuu asua ja elää Sipoossa.

Vallitsevasta koronatilanteesta huolimatta useimmat turvallisuuskyselyyn vastanneet tuntevat olonsa turvalliseksi tai melko turvalliseksi, Itä-Uudellamaalla 86 % ja Sipoossa 84 %. Itä-Uudellamaalla 76 % oli sitä mieltä, että koronatilanne on vaikuttanut melko vähän tai ei ollenkaan turvallisuuden tunteeseen. Sipoossa sama luku oli 77 %.

Sipoossa eniten turvattomuutta herättävät paikat ovat kyselyn mukaan Nikkilän ja Söderkullan keskustat ja uudet kerrostaloalueet iltaisin ja öisin. Myös pimeät metsät, vilkkaasti liikennöidyt tiet, syrjäiset ja valottomat paikat ja autiotalot tuntuvat turvattomilta. Rikollisuus ja ilkivalta häiritsee mielenrauhaa. Luonnon roskaaminen sekä nuorison vointi ja käyttäytyminen huolestuttavat.

Vain harva on ollut tekemisissä poliisin, pelastuslaitoksen tai hätäkeskuksen kanssa kahden viime vuoden aikana. Itä-Uudellamaalla noin 20–30 %, Sipoossa noin 20 %. Sipoolaiset vastaajat kritisoivat poliisin hidasta saapumista hätätilanteissa.

Sipoolaiset vastaajat toivovat muun muassa, että yleisten paikkojen valvontaa lisätään, poliisi on läsnä useammin, ajoneuvot ajavat varovaisemmin, teiden kuntoa ja valaistusta parannetaan ja kevyen liikenteen väyliä rakennetaan.

Tutustu sipoolaisten vastauksiin turvallisuuskyselyyn tästä.

 

 

Viimeksi muokattu 15.12.2020