Tiedote mopoilijoille ja heidän huoltajilleen

Poliisin liikennesektori ja Sipoon kunnan eri yksiköt ovat saaneet runsaasti palautetta nuorten häiritsevästä ja vaarallisesta mopoilusta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Sipoossa eniten yhteydenottoja on tullut Söderkullan alueelta. Poliisi tekee aktiivisia toimia ongelman suhteen, mutta he kokevat, että kaikkien apu on nyt tarpeen yrittäessämme vaikuttaa nuorten asenteisiin ja sitä kautta itse ongelmaan.

Poliisin mukaan Itä-Uudenmaan alueella, (Sipoo, Porvoo, Loviisa, Lapinjärvi, Askola, Pukkila ja Myrskylä) erityisesti Sipoon Söderkullassa mutta kaikista kunnista on tullut palautetta liittyen nuorten häiritsevään ja vaaralliseen mopoiluun. Ongelmana on, että nuoret ajelevat sopimattomissa paikoissa, sopimattomaan aikaan ja sopimattomalla kalustolla (mopot saattavat esimerkiksi olla viritettyjä ja vastata ominaisuuksiltaan moottoripyörää jne.) ja ilman vaadittavaa ajo-oikeutta sekä vaaraa aiheuttaen (mm. keulitaan, ajetaan kovilla nopeuksilla taajamassa, ajetaan poliisia karkuun yms.). Osassa tapauksista alueen asukkaat ovat huomauttaneet nuoria ajotavasta, jonka jälkeen nuoret ovat provosoineet asukkaita entisestään, ajelemalla kahta kauheammin asiasta huomauttaneen henkilön ikkunan alla. Alueiden asukkaat kokevat meluhaittaa ja toiminnallaan nuoret aiheuttavat vaaratilanteita itselleen sekä muille tiellä liikkujille. Poliisi ja Sipoon kunta toivookin nyt, että ottaisitte asian puheeksi nuortenne kanssa.

 

Tarvittaessa voitte lähestyä liikennesektoria sähköpostiosoitteesta liikenne.ita-uusimaa@poliisi.fi

Sipoon kunnan sisällä voitte tarvittaessa olla yhteydessä nuorisopalvelupäällikköön, Mia Liljeberg mia.liljeberg@sipoo.fi, 050 5968 692.

Viimeksi muokattu 06.07.2022