Söderkulla skolassa koronavirustartunta oppilaalla – luokka-asteet 5-6 karanteeniin

Lähiopetus koulussa luokka-asteilla 5-6 keskeytettiin tänä aamuna, kun tieto mahdollisesta altistumisesta saatiin. Kunnan tartuntatautiyksikkö on puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin tämän päivän aikana. Tartunnan saanut oppilas on määrätty eristykseen. Karanteenissa oleville opetusryhmille järjestetään etäopetusta karanteenin aikana.

Söderkulla skola sijaitsee Etelä-Sipoossa. Koulussa on yhteensä noin 150 oppilasta. Söderkulla skola toimii samassa kiinteistössä Sipoonlahden koulun kanssa, mutta koulut toimivat eri oppikylissä. Muilla luokka-asteilla olevat Söderkulla skolan oppilaat, Sipoonlahden koulun oppilaat ja esiopetuksen oppilaat eivät ole altistuneet ja he jatkavat lähiopetuksessa noudattaen turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä.

Sipoon kaikissa kouluissa on laadittuna varautumissuunnitelma, jossa on huomioitu toiminta koronavirustilanteessa ja varauduttu etäopetukseen siirtymiseen. Söderkulla skolan suunnitelmassa on huomioitu koulun toiminta oppikylissä ja muunneltavissa oppimisympäristöissä koronavirustilanteessa.

Sipoossa on tällä viikolla ollut tartuntatapauksia ja altistumisia myös Sibbo gymnasiumissa ja Boxby skolassa. Boxby skolassa oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 0-4 ovat karanteenissa. Sibbo gymnasiumista karanteenissa on kymmenkunta opiskelijaa, ja lukio on siirtynyt kokonaan etäopetukseen ensi viikon loppuun saakka.

Pyydämme sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.

Aiempi tiedote 29.10.2020: Boxby skolassa koronavirustartunta henkilökunnassa – luokka-asteet 0-4 karanteeniin

Aiempi tiedote 28.10.2020: Sibbo gymnasiumissa kahdella opiskelijalla koronavirustartunta – Lukio siirtyy etäopetukseen

Viimeksi muokattu 05.11.2021