Sipoossa järjestetään syyskuussa keskustelu- ja kuulemistilaisuus kiusaamisen, häirinnän ja väkivallan ehkäisystä kouluyhteisöissä

Opetushallitus on täsmentänyt useita esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita ja määräyksiä, joiden tavoitteena on vahvistaa oppilaan oikeusturvaa ja oppimisympäristön turvallisuutta. Täsmennykset mahdollistavat nykyistä tehokkaammat ja oikea-aikaiset keinot puuttua kiusaamiseen, syrjintään, häirintään ja väkivaltaan esiopetuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa.

Oikea-aikaisen puuttumisen mahdollistamiseksi perusopetuslakia on muutettu. Lakimuutos on astunut voimaan 1.8.2022.

Keskustelu- ja kuulemistilaisuus on osa Sipoon paikallisen opetussuunnitelman päivittämistä, jotta paikallinen opetussuunnitelma vastaa annettuja määräyksiä. Tavoitteena on nostaa esille ennaltaehkäiseviä toimia yhteiseksi päämääräksi kiusaamisen, häirinnän ja väkivallan ehkäisemiseksi. Lisäksi tilaisuudessa esitellään yhteinen malli, jonka mukaisesti Sipoossa puututaan oppilaiden/opiskelijoiden lainvastaiseen toimintaan.

Avoin keskustelu- ja kuulemistilaisuus tiistaina 20.9.2022 klo 17.30-19

Kaikille avoin kuulemistilaisuus järjestetään Nikkilän Sydämessä tiistaina 20.9.2022 klo 17.30-19. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Sipoon koulujen oppilaat, huoltajat ja henkilöstö. Tilaisuus on kaksikielinen.

Pyydämme ilmoittautumaan keskustelu- ja kuulemistilaisuuteen 16.9.2022 mennessä oheisen linkin kautta. Olisi arvokasta kuulla juuri sinun äänesi!

Ilmoittautuminen tilaisuuteen 16.9.2022 mennessä

Lue lisää: Kiusaamisen ja syrjinnän ehkäisyyn sekä kurinpitoon 1.8.2022 voimaan tulevat muutokset | Opetushallitus (oph.fi)

 

 

Viimeksi muokattu 06.09.2022