Sipoonlahden koulussa koronavirustartunta oppilaalla – kolme opetusryhmää karanteeniin

Mahdollisesti altistuneiden oppilaiden huoltajille on tiedotettu asiasta tänään (1.11.2020) Wilman kautta, ja oppilaita on pyydetty jäämään kotiin huomenna. Kunnan tartuntatautiyksikkö on myös puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin. Tartunnan saanut oppilas on määrätty eristykseen. Karanteenissa oleville opetusryhmille järjestetään etäopetusta karanteenin aikana.

Sipoonlahden koulu on Etelä-Sipoossa sijaitseva vuosiluokkien 1.–9. yhtenäiskoulu, jossa järjestetään myös esiopetusta. Sipoonlahden koulun tartuntatapauksella ei ole yhteyttä aiemmin tällä viikolla ilmenneeseen altistumiseen Söderkulla skolassa. Sipoonlahden koulu toimii samassa kiinteistössä Söderkulla skolan kanssa, mutta koulut toimivat eri oppikylissä. Muilla luokka-asteilla olevat Sipoonlahden koulun oppilaat ja esiopetuksen oppilaat eivät ole altistuneet ja he jatkavat lähiopetuksessa noudattaen turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä. Myöskään Söderkulla skolan oppilaat eivät ole altistuneet Sipoonlahden koulun tartuntatapauksessa.

Sipoon kaikissa kouluissa on laadittuna varautumissuunnitelma, jossa on huomioitu toiminta koronavirustilanteessa ja varauduttu etäopetukseen siirtymiseen. Sipoonlahden koulun suunnitelmassa on huomioitu koulun toiminta oppikylissä ja muunneltavissa oppimisympäristöissä koronavirustilanteessa.

Sipoossa on tällä viikolla ollut tartuntatapauksia ja altistumisia myös Söderkulla skolassa, Sibbo gymnasiumissa ja Boxby skolassa. Boxby skolassa oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 0-4 ovat karanteenissa. Sibbo gymnasiumista karanteenissa on kymmenkunta opiskelijaa, ja lukio on siirtynyt kokonaan etäopetukseen ensi viikon loppuun saakka.  Söderkulla skolassa oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 5-6 ovat karanteenissa.

Pyydämme sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.

Aiempi tiedote 30.10.2020: Söderkulla skolassa koronavirustartunta oppilaalla – luokka-asteet 5-6 karanteeniin
Aiempi tiedote 29.10.2020: Boxby skolassa koronavirustartunta henkilökunnassa – luokka-asteet 0-4 karanteeniin
Aiempi tiedote 28.10.2020: Sibbo gymnasiumissa kahdella opiskelijalla koronavirustartunta – Lukio siirtyy etäopetukseen

Viimeksi muokattu 05.11.2021