Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussilla Sipoonkorven kansallispuistoon

Sipoonkorven alueen hankala saavutettavuus on vaikeuttanut Sipoonkorpeen saapumista ilman omaa autoa, ja kävijämäärien kasvu on aiheuttanut parkkipaikkojen ajoittaiseen loppumisen myötä luvatonta pysäköintiä maastossa ja teiden varsilla. Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussi mahdollistaa Sipoonkorven saavuttamisen aiempaa helpommin julkisella liikenteellä, sekä mahdollistaa yhdensuuntaiset vaellukset Sipoonkorven kansallispuistossa.

-Olemme tyytyväisiä siihen, miten bussikokeilu on alkanut. Kesäisten kelien myötä Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off on houkutellut koko ajan enemmän matkustajia kyytiin, sanoo Vantaan matkailusuunnittelija Mari Virtanen.

Sipoonkorven kansallispuisto on sekoitus erämaata ja perinnemaisemia. Puistossa tavataan lähes kaikki eteläsuomalaiset metsänisäkäs- ja lintulajit. Sanotaanpa Sipoonkorpea Suomen metsäisimmäksi metsäksi. Sipoonkorvessa kulkee myös paljon merkittyjä reittejä, joista kokenut sekä kokemattomampikin luonnossa liikkuja löytää itselleen sopivan mittaisen ja maastonmuodoiltaan soveltuvan reitin. Hop-On Hop-Off-bussi kuljettaa matkailijan myös esteettömälle reitille ja kansallispuiston lukuisille tulipaikoille.

Retkireittivinkit erilaisiin retkiin

Vinkki esteettömälle luontohetkelle:

Hyppää Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussista Kuusijärvellä ja suunnatkaa Kuusijärven kiertävälle 1,4 km reitille. Kuusijärveltä löydät kahvilan taukoa varten sekä esteettömän WC:n.

Vinkki lepoisalle luontoretkelle:

Hyppää Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussista Byabäckenin pysäkillä ja suuntaa Byabäckenin luontopolulle, jolle matkaa rengasreittinä tulee 2,1 km. Ängesbölen tulipaikalla on hyvä pitää ruokatauko ja Bergströmin torpan kaivolla voi täyttää vesipullon. Kesäisin alueen laidunmaita asuttavat lehmät, joiden elämää on mukava seurata.

Vinkki koko perheen reippaalle luontoretkelle:

Hyppää Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussista Sotungissa Kalkkiuunintien pysäkillä ja suuntaa Kalkinpolttajan polulle, joka kiertää pelto- ja metsämaisemissa perinteisellä kalkkikaivos- ja maatalousalueella Vantaan Sotungin kylän tuntumassa. Polulla on reilusti korkeuseroa ja jyrkimmissä paikoissa on portaat. Tauko on mukava pitää Kalkkiruukin laavulla, josta löytyy tulipaikka.

Vinkki pidemmälle päivävaellukselle:

Hyppää Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussista Kuusijärvellä ja nauti maittava aamiainen Café Kuusijärvellä. Suikahda Sudentassua pitkin Sipoonkorven kansallispuistoon ja kulje Bisajärven ja Kalkkiruukin tulipaikkojen kautta Bakunkärriin ja Fiskträskille. Reilun 10 km vaellus huipentuu tietysti Ravintola Tilan herkkupöydän ääreen, josta onkin mukava aloittaa kotimatka kylläisenä ja onnellisena Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussilla.

Matkaliput kuljettajalta

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussin kertalipun hinta on aikuisilta 4,5€ ja lapsilta 2,5€. Päivälipulla 8€ aikuinen ja 4€ lapsi voi matkustaa rajattomasti päivän aikana. Myös perhelippuja (2 aikuista ja 3 lasta) on tarjolla. Perhelipun hinta on kertalippuna 12€ tai päivälippuna 17€. Maksu suoritetaan kuljettajalle. Maksuvälineinä toimivat käteinen, maksukortit ja MobilePay. Ajantasaiset aikataulut ja hinnastot löytyvät Visit Sipoon, Visit Vantaan, Vantaan kaupungin ja Packalén Busin kotisivulta. Myös paljon toivottu reittikartta on lisätty sivuille.

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussin liikennöinnissä noudatetaan viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Matkustajamäärää rajoitetaan määräysten mukaan ja bussissa on käsidesiä asiakkaiden käytettävissä. 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien matkustajien tulee käyttää hengityssuojainta turvallisen ja mukavan matkakokemuksen mahdollistamiseksi kaikille matkustajille.

 

Lisätietoja

www.sipoo.fi/visit-sipoo

www.visitvantaa.fi

www.packalenbus.fi

Viimeksi muokattu 18.05.2021