Sipoon yleiskaavan 2050 valmistelu etenee – näin osallistut yleiskaavatyön suunnitteluun

 

Rakennemallien avulla kuvataan Sipoon erilaisia mahdollisia tulevaisuuden maankäytön kehityskulkuja. Nähtävillä oleviin rakennemalliluonnoksiin annetun palautteen perusteella laadimme lopullisen rakennemallin syksyn 2023 aikana. Tämä rakennemalli ohjaa edelleen yleiskaavaluonnoksen laadintaa.

  • Tutustu rakennemalleihin karttapalvelussa
  • Anna rakennemalleista palautetta vastaamalla kyselyyn 15.9.2023 mennessä täällä

Yleiskaavatyö on käynnistynyt loppuvuodesta 2022 ja tavoitteena on, että Sipoon uusi yleiskaava 2050 astuu voimaan vuoden 2026 aikana. Uuden yleiskaavan laatimisesta vastaa kunnan yhdyskunnan ja ympäristön toimiala.

Kunta järjestää elokuussa rakennemallivaihtoehdoista webinaarin, asukastilaisuuksia ja vierailukäyntejä

Sähköisen kyselyn tarjoaman osallistumismahdollisuuden lisäksi järjestämme elokuussa webinaarin sekä asukastilaisuudet Nikkilässä, Söderkullassa ja Talmassa seuraavasti:

  • Webinaari 10.8.2023, klo 17 (linkki julkaistaan yleiskaavan verkkosivulla ennen tilaisuutta)
  • Söderkullan kirjasto, aula 15.8.2023 klo 17–19 (Amiraalintie 2, 01150 Söderkulla)
  • Nikkilä, Juhlatalo 17.8.2023 klo 17–19 (Vanha vesitorninmäki 1, 04130 Sipoo)
  • Talman koulu viikolla 34, tarkempi ajankohta ilmoitetaan elokuun alussa (Satotalmantie 17, 04240 Talma)

Mikäli haluat tietoa yleiskaavan ajankohtaisista vaiheista ja tapahtumista sähköpostiisi, voit ilmoittautua yleiskaavan sähköpostilistalle.

Asukastilaisuuksien lisäksi esittelemme yleiskaavan rakennemalliluonnoksia eri puolille Sipoota kohdistuvilla vierailukäynneillä. Tiedotamme vierailukohteista ja niiden tarkemmista ajankohdista elokuun alkupuolella. Voit myös halutessasi ilmiantaa meille vierailulle sopivan tapahtuman ja paikan ottamalla yhteyttä Jani Arposeen (jani.arponen(at)sipoo.fi).

Tervetuloa tutustumaan ja kommentoimaan yleiskaavan rakennemallivaihtoehtoja paikan päälle elokuussa!

Mikä yleiskaava?

Laadittava uusi Sipoon yleiskaava 2050 on koko Sipoon kattava maankäytön ja liikenteen yleispiirteinen suunnitelma, joka korvaa nykyisen Sipoon yleiskaavan 2025.

Yleiskaavalla sovitetaan yhteen eri toimintoja, kuten asumista, palveluita, työpaikkoja ja viheralueita. Yleiskaavassa päätetään yleisellä tasolla kunnan kasvun ja kehityksen suunnasta ja se ohjaa asemakaavojen laatimista sekä muuta tarkempaa suunnittelua. Yleiskaavan tavoitteet hyväksyttiin Sipoon kunnanhallituksen päätöksellä 27.3.2023.

Suunnittelemme yleiskaavaa yhteistyössä asukkaiden, päättäjien ja asiantuntijoiden kanssa. Tähän mennessä olemme järjestäneet työpajan kuntapäättäjille ja kyselyn asukkaille. Tutustu asukaskyselyn tuloksiin erillisessä karttapalvelussa.

Voit tutustua yleiskaavatyöhön tarkemmin yleiskaavan verkkosivustolla. Löydät linkin sivustolle osoitteesta G28 Sipoon yleiskaava 2050 – Sipoo – Sibbo.

Viimeksi muokattu 04.07.2023