Sipoon uusi nuorisovaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa

Nuorisovaltuusto valitsi puheenjohtajakseen Ahti Pokkisen ja varapuheenjohtajaksi Otto Junnilan. Kokouksessa nuorisovaltuusto nimitti myös edustajansa Sipoon valtuustoon ja muihin luottamuselimiin. Nuorisovaltuuston edustajana valtuustossa toimii Otto Junnila.

-Olen kiitollinen siitä, että minut valittiin puheenjohtajaksi. Tavoitteeni on saada nuorten ääni kuulumaan paremmin Sipoossa. Toivoisin myös, että nuorisovaltuusto pystyisi vaikuttamaan muun muassa kouluruokaan, sillä se ei mielestäni ole Sipoossa tarpeeksi laadukasta, sanoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ahti Pokkinen.

Sipoon nuorisovaltuusto tukee nuoria koskevaa päätöksentekoa, edesauttaa uusien ideoiden syntymistä ja voi myös halutessaan toteuttaa erilaista toimintaa. Nuorisovaltuusto voi tehdä aloitteita kunnan eri valiokunnille ja jaostoille, ja nuorisovaltuuston nimittämillä edustajille on muissa Sipoon luottamuselimissä läsnäolo- ja puheoikeus. Nuorisovaltuusto siis edustaa sipoolaisia nuoria kunnan päätöksenteossa ja sen tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin.

Nyt työnsä aloittaneen nuorisovaltuuston toimikausi on 2022-2024. Valtuusto valittiin sopuvaalein nykyisen nuorisovaltuuston ehdottamana ja kunnanhallituksen hyväksymänä. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki ehdolle asettuneet nuoret tulivat valituksi valtuustoon.

Linkit:

Nuorisovaltuuston sivut sipoo.fi:ssä
Nuorisovaltuusto facebookissa
Nuorisovaltuusto instagramissa
Tiedote Sipoon kunnan uudesta nuorisovaltuustosta 2022–2024 (julkaistu 10.1.2022)

 

Viimeksi muokattu 07.02.2022