Sipoon saaristo-ohjelma luo lisää näkyvyyttä saaristolle

Saaristo-ohjelman tarkoitus on nostaa esille ne kysymykset, jotka koskevat saaristoa ja saaristolaisia. Ohjelmassa kuvataan saariston nykyisiä olosuhteita ja analysoidaan saariston vahvuudet ja heikkoudet sekä saaristoon kohdistuvat mahdollisuudet ja uhat. Ohjelma sisältää katsauksen voimassa olevista suunnitelmista, myös maakuntaliittojen laatimasta tuoreesta Suomen merialuesuunnitelmasta. Sipoon saaristovaltuuskunta on laatinut ohjelman kahden viime vuoden aikana. Asukasilta järjestettiin tammikuussa 2020. Asukkaille on myös annettu mahdollisuus kommentoida ohjelmaa.

–  Meidän mielestämme saariston kehitys vaikuttaa laajasti koko kunnan kehitykseen, sanoo saaristovaltuuskunnan puheenjohtaja Gunilla Holmberg. Ilman saaristoa Sipoo menettäisi osan identiteetistään.

Ohjelmassa on useita toimenpide-ehdotuksia elävän saariston turvaamiseksi ja edistämiseksi. Ne perustuvat osittain kansallisiin saaristo-ohjelmiin. Satamien kapasiteetti, liikenneyhteydet, vesi- ja jätehuolto, rakennussäädökset, virkistysmahdollisuudet ja luonnon kuormittuminen ovat kaikki keskeisiä saaristoa koskettavia kysymyksiä.

– Saaristo-ohjelmaan liittyen olemme myös laatineet erillisen luettelon toimenpiteistä, jotka toivomme, että eri tahot yhdessä toteuttavat lähivuosien aikana, kertoo Gunilla Holmberg.

Voit tutustua kunnan saaristo-ohjelmaan klikkaamalla tätä linkkiä.

 

 

Viimeksi muokattu 05.07.2022