Sipoon kunta valmistautuu sulkutilaan

Käytännössä useimmat rajoitukset ovat jo voimassa Sipoossa, kuten yli 6 hengen kokoontumisrajoitus, aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeytys sekä laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus.

Uutta kunnan palveluiden osalta on, että perusopetuksen luokka-asteet 7.-9. ja lukiot siirtyisivät etäopetukseen 8.3. –28.3.2021. Samalla Sipoossa yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytyisi 8.3. –28.3.2021 ja sitä nuorempien lasten harrastustoiminta tulisi toteuttaa ilman lähikontakteja. Samalla sulkeutuisi myös kunnan nuorisotilat Nuorkka ja Pleissi 8.3. alkaen. Tähän saakka Sipoossa alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta on ollut sallittua tietyin rajoituksin, luokka-asteet 7.-9. ovat olleet lähiopetuksessa ja lukiot vuorotteluopetuksessa. Nuorisotilat ovat olleet avoinna.

Yksityistilaisuuksien (mukaan lukien perhetapahtumien) järjestämistä on jo suositeltu vältettävän kokonaan Sipoossa. Poikkeuksena tähän ovat olleet pienimuotoiset muistotilaisuudet, joiden enimmäishenkilömäärä laskisi nyt kymmenestä henkilöstä kuuteen.

Sipoolaisten yritysten toimintaan uudet rajoitukset vaikuttavanevat voimakkaasti. Hallitus ehdottaa kaikkien ravitsemisliikkeiden sulkemista 8. –28. maaliskuuta. Ainoastaan ruuan ulosmyynti asiakkaille olisi sallittua. Muita elinkeinonharjoittajia, kuten kuntosaleja ja ruokakauppoja, koskee jo voimassa oleva aluehallintoviraston määräys, joka velvoittaa toimijoita varmistamaan, että lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa. Tämä aluehallintoviraston määräys on voimassa 25.2.–14.3.2021.

Kunta valmistelee palveluiden järjestämistä hallituksen esittämien rajoitusten mukaisesti. Palveluiden järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin asiakkaille ensi viikolla.

Linkit:

Valtioneuvoston tiedote 25.2.2021: Hallitus linjasi siirtymisestä välittömästi koronaepidemian torjunnan tasolle kaksi, hallitus valmis ottamaan poikkeusolot käyttöön

Aluehallintoviraston tiedote 24.2.2021: HUS-alueelle tartuntatautilakimuutoksen mukainen päätös – turvavälit pitää taata asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa

 

Viimeksi muokattu 25.02.2021