Sipoon kunta tyrmää ruuhkamaksut

Sipoon kunta on jättänyt tänään yhdessä seitsemän muun KUUMA-seudun kunnan kanssa yhteisen erillisen kannanoton ruuhkamaksujen mahdollistavan säädösvalmistelun aloittamisesta MAL-sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa. Sipoon mukaan ruuhkamaksu olisi käytännössä sipoolaisille ja muille uusmaalaisille työssäkäyntivero.

-Se romuttaisi ahkeruuden kannustimia ja leikkaisi käteen jäävää palkkaa. HSL:n esittämässä mallissa tietulli voisi olla sipoolaiselle pendelöijälle jopa 130 euroa kuukaudessa! Tämä heikentäisi työllisyyttä ja koko seutumme elinvoimaa, sanoo kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Vestman.

Myös kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaj Lindqvist katsoo, että ruuhkamaksuissa on kyse epäoikeudenmukaisesta maksusta, joka tarkoittaisi ylimääräistä kustannusta monille sipoolaisille.

-Ensisijaisesti tulisi kehittää joukkoliikennettä. On myös monia muita tapoja vähentää liikenteen päästöjä kuin ruuhkamaksut, Lindqvist sanoo.

Myös monet muut KUUMA-seudun kuntien valtuustot ovat ilmoittaneet, etteivät ne sitoudu hyväksymään ruuhkamaksuja. KUUMA-seudun kuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Sipoon valtuuston päätös maanantaina 5.10.2020 oli ruuhkamaksujen tyrmäyksen osalta yksimielinen. Muilta osin valtuusto hyväksyi ehdotuksen MAL-sopimusasiasta äänestyksen jälkeen

Viimeksi muokattu 05.07.2022