Sipoon kunta satsaa ulkoiluun

Lisää pitkospuita on rakennettu Söderkullan poluille. Nikkilän kuntoratoja valaistaan nyt led-lampuin ja ulkoilukartat ovat uudistuneet. Liikuntapalvelut on viime aikoina tehnyt useita parannustoimenpiteitä ulkoilureiteillä niin Söderkullassa kuin Nikkilässäkin.

Led-valot ja kävijälaskurit

Nikkilässä valaistut ulkoilureitit Kartanon alueella sekä Jokipuistossa ovat siirtyneet led-aikaan, kun vanhat elohopealamput on korvattu energiaa säästävillä led-valaisimilla tänä kesänä. Samassa yhteydessä molemmille reiteille asennetaan laskurit, jotka automaattisesti keräävät kävijädataa reittien käytöstä ympäri vuoden.

-Valaistuksen vaihtaminen led-valoiksi on jatkumoa vuonna 2016 toteutetulle valaistuksen uusimiselle Söderkullassa. Nyt pääulkoilureitit sekä Nikkilässä että Söderkullassa valaistaan energiatehokkaasti led-valoin, iloitsee liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell.

Valaistuksen uusimisprojekti toteutettiin vapaa-ajanjaoston päättämällä peruskorjausmäärärahalla ja sen käytännön toteutuksesta vastasi Sipoon Sähköasennus Oy – Sibbo Elinstallation Ab.

Perusparannus Pilvijärven kuntopolulle

Asukasmäärän kasvu sekä ulkoilun suosion lisääntyminen näkyvät erityisen selvästi Söderkullan reiteillä ja poluilla. Kosteat juurakkopolut kuluvat syviksi ja muuttuvat ajan saatossa vaikeakulkuisiksi. Kosteissa paikoissa myös kulkureitit tahtovat leventyä uusille urille, joka on omiaan lisäämään alueen kulumista entistä laajemmin.

Söderkullassa Pilvijärveä kiertävää 10 kilometrin kuntopolun perusparannusta tehtiin jo viime kesänä luonnonsuojelualeen käyttö- ja hoitosuunnitelman mukaisesti soraistamalla sekä pitkospuita rakentamalla. Tämä työ on jatkunut tänä kesänä etenkin järven itäpuolella, jossa pitkospuuosuuksia on rakennettu lisää, ja polkuja soraistettu ja haketettu. Söderkullan polkujen parannustöiden jälkeen katseet käännetään Nikkilään, jossa myös on tarve perusparantaa reittejä paikoin.

Uudet ulkoilukartat

Maastossa tehtyjen toimenpiteiden lisäksi kuluneen vuoden aikana on työstetty myös uudet ulkoilukartat.

-Halusimme päivittää niin kesä- kuin talvikauden kartat vastaamaan paremmin nykytilannetta, sillä varsinkin Söderkullassa reitistö hieman muuttuu kasvavan kuntakeskuksen mukana. Pyrimme saamaan kartoista mahdollisimmat selkeät, ja ulkoilijan ja ulkona liikkujan kannalta olennaisimmat tiedot sisältävät kokonaisuudet, Forsell kertoo.

Uudet ulkoilukartat ovat jo saatavilla ulkoilureittien varrella olevilla ilmoitustauluilla ja liikuntapalvelujen nettisivuilla. Söderkullan latukarttakin saatiin valmiiksi jo viime talveksi ja toivottavasti se päästään julkaisemaan tulevana talvena hiihtokelien myötä. Nikkilän latukartta on vielä työn alla ja valmistuu ennen talvea. Uusien karttojen ulkoasun on suunnitellut Petter Nissinen.

Viimeksi muokattu 05.07.2022