Sipoon kunta kehittää valmiuttaan osallistumalla UUSIMAA23-valmiusharjoitukseen

Sipoon kunta osallistuu harjoitukseen 29.-30.11.2023. Tavoitteena on kehittää kunnan valmiutta sekä normaaliolojen häiriötilanteisiin että poikkeusoloihin ja etenkin harjoitella väestönsuojelun valmiutta. Harjoitukseen osallistuu kunnan johtoa, viestinnän tekijöitä ja molempien varahenkilöitä.

Valmiusharjoituksen skenaariona on kiristynyt kansainvälinen tilanne, jonka seurauksena yhteiskunnan turvallisuustilanne on heikentynyt, kriittisen infrastruktuurin toiminta on häiriintynyt ja sotilaallisen voimankäytön uhka on merkittävästi kasvanut.

Aluehallintovirasto järjestää valmiusharjoituksia säännöllisesti kuntien, pelastuslaitosten sekä alueen muiden viranomaisten edustajille. Harjoituksissa kunnille, viranomaisille ja muille alueellisille toimijoille sekä alueen elinkeinoelämälle tarjotaan mahdollisuus harjoitella ja kehittää omaa valmiuttaan normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Sipoon kunta osallistuu säännöllisesti valmiusharjoituksiin kehittääkseen valmiuttaan erilaisiin häiriötilanteisiin.

Voit lukea lisää aiheesta Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteesta tästä linkistä.

 

Viimeksi muokattu 27.11.2023