Sipoon kunta avaa uudet kuntalaisille avoimet työtilat Söderkullan kartanoon

Työtilat sijaitsevat Söderkullan kartanon 2. kerroksessa (Söderkullantie 701, 01150 SÖDERKULLA). Tilat toimivat itsepalveluperiaatteella ja niitä voi käyttää arkisin klo 8–16. Niiden käyttäminen on ilmaista. Työskentelemään mahtuu kerrallaan noin 40 henkilöä. Paikkoja ei voi varata etukäteen.

Tarkoituksena on tarjota sipoolaisille käyttöön etätyöskentelyyn sopivat työtilat. Niissä voi tehdä töitä joko itsenäisesti ja/tai vapaasti muiden käyttäjien kanssa keskustellen. Kartanon työtilat mahdollistavat myös pienimuotoiset tapaamiset oman työn tai opintojen tukemiseksi. Äänieristettyjä kokous- tai puhelintiloja ei kuitenkaan ole, joten luottamuksellisten asioiden hoito tai puhelintyö ei siltä osin onnistu.

Nojatuoleja ja sermien takana työpisteitä.

Kolme huonetta eri käyttötarpeisiin

Söderkullan kartanon Coworking-tilat koostuvat kolmesta eri huoneesta. Huone nimeltä Hansas on tarkoitettu itsenäiseen työskentelyyn työpisteillä tai rennosti nojatuolilla töitä tehden. Kyseinen tila sopii rauhalliseen työskentelyyn. Tilan tunnistaa vihreästä sävymaailmasta.

Huoneet nimeltä Massby ja Lill-Massby ovat toiminnoiltaan melko samanlaiset. Niissä voi pitää sekä ryhmätapaamisia että työskennellä itsenäisesti. Huoneiden toteutuksessa on pyritty tukemaan kalusteratkaisujen kautta yhteisöllisyyttä. Tilat tunnistaa punaisesta ja turkoosista sävymaailmasta. Massbyssä on myös iso näyttö käytettävissä esimerkiksi Powerpoint -esityksiä varten. Molemmissa huoneissa on paikat alueen yrittäjien esitteille, joita saa telineisiin tuoda vapaasti.

Kartanon kuntalaisille avoimissa työtiloissa on pyritty huomioimaan työergonomia. Kaikki työpöydät ovat säädettäviä ja työtuoleja on monenlaisia. Läppärien ja tablettien käyttöön on tarjolla myös tukia sekä seisomiseen tasapainolautoja.

Tuoleja, pöytiä, lukollisia kaappeja ja viherkasveja huoneessa.

Käyttäjien eväitä varten on käytettävissä jääkaappi ja mikro. Tämän lisäksi käyttäjiä palvelee alakerrassa oleva kahvila, Söderkullan kakkukartano, aukioloaikojensa puitteissa. Tavaroiden säilytykseen on 2. kerroksen aulassa naulakko ja Massby -huoneessa lukolliset säilytyskaapit.

Tilojen ylläpidosta vastaa kunnan Toimitilat -yksikkö. Palautetta tiloista voi tarvittaessa lähettää osoitteeseen toimitilat@sipoo.fi.

 

Viimeksi muokattu 22.03.2022