Sipoo yrittää – ja onnistuu: Sisustussuunnittelun rautainen ammattilainen keskellä Nikkilää

Mikä?

Bedmil Oy

Mitä?

Täyden palvelun sisustussuunnittelu, erikoistunut väri- ja tekstiilisuunnitteluun. Laaja valikoima sisustuskankaita ja -suunnitelmia. Alakerrassa myös sopimuksen mukaan avoinna oleva sisustustavarakauppa, joka myy sisustustarvikkeiden ohella hyvän mielen tuotteita, kuten muun muassa erilaisia huonetuoksuja. Kesäisin pihalla toimii myös Café Sininen Talo.

Missä?

Nikkilän keskustassa osoitteessa Iso Kylätie 7. Bedmil Oy ja Merja Varvikko tekevät sisustussuunnittelutöitä koko Suomen alueella sopimuksen mukaan.

Persoonallinen kahvila ja tyylikäs sisustuspuoti

Bedmilin tyylikäs sisustuspuoti sijaitsee Sinisen Talon ensimmäisessä kerroksessa, mutta kesäaikana se saa luovuttaa osan tilastaan myös pihan puolella toimivan Café Sininen Talo-kahvilan toiminnalle. Itse sisustusliike Bedmil on avoinna netissä 24 tuntia vuorokaudessa, kun taas kivijalkaliike palvelee tällä hetkellä viikonloppuisin. Toki kahvilan ollessa avoinna on mahdollista sovitusti poiketa tutustumaan sisustustavaravalikoimaan paikan päällä.

Sisustussuunnittelua pieteetillä ja pitkällä kokemuksella

-Lähes 18 vuoden kokemuksella uskallan väittää, että ratkaisu löytyy kaikkiin sisustushaasteisiin, yrittäjä Merja Varvikko toteaa. -Oma erikoisosaamiseni liittyy väri- ja tekstiilisuunnitteluun, mutta jokainen sisustussuunnitelma tehdään aina asiakkaan toiveiden mukaan. Jo olemassa olevia pintoja ja kalusteita voidaan hyödyntää, kaikkea ei ole aina välttämätöntä tehdä kokonaan alusta loppuun uusiksi.

Kaikki alkaa kartoituksella

Ennen kuin yhtään euroa veloitetaan asiakkaalta, kartoitetaan mitä asiakkaan toiveet ovat. Kartoitus voidaan tehdä nyt kesäaikana, vaikka niin, että asiakas sopii tapaamisen Merjan kanssa kahvilan terassille, jossa kahvikupin äärellä rennosti jutellen päästään jonkinlaiseen käsitykseen toiveista, aikatauluista ja muista seikoista. Toki jos asiakkaan tila on kauempana, voidaan ensimmäinen kontakti hyvin käydä myös puhelimitse tai sähköpostitsekin.

Konsultointikäynti avaa reitin kohti lopullista suunnitelmaa

Kun Merja Varvikko ensimmäistä kertaa käy asiakkaan luona, varataan tähän aikaa reilusti, mielellään pari tuntia. Konsultointikäynnin aikana Varvikko saa käsityksen tilasta ja asiakkaan toiveista, mutta myös asiakas saa näkemyksiä siitä, miten asioita voidaan toteuttaa sekä minkälaisia muutostoiveet ovat työmäärältään ja -laajuudeltaan.

Suunnittelusopimuksessa kaikki tilattavat työt

Suunnittelusopimuksessa on kirjallisessa muodossa tarkasti määritelty ne työt, jotka asiakas Bedmililtä tilaa. Tarpeen mukaan sopimusta voi myös täydentää matkan varrella, koska monesti on mahdollista, että jonkin tilan tai alueen muokkaustarve havaitaankin vasta niin sanotusti matkan varrella.

Kaikki valmiiksi avaimet käteen -periaatteella tai osapalvelu joustavasti omien toiveiden mukaan

Bedmil on nimenomaan erikoistunut tekemään kokonaisvaltaisia palvelukokonaisuuksia ja löytyypä omasta takaa jopa rakentamisosaamistakin, mutta halutessaan vain esimerkiksi sisustusvärikonsultaation ja apuja materiaalivalinnoissa, onnistuu tämäkin Bedmilin kautta helposti. Tällöin itsekin käsistään kätevä asiakas voi esimerkiksi ostaa pelkät kankaat Bedmililtä ja hoitaa ompelut ja ripustamiset itse.

Ammattilaisen sisustama tila voi nostaa esimerkiksi huoneiston myyntihintaa

Täysin tavatonta ei ole, että ammattisuunnittelijan apuun turvaudutaan silloin, kun asunto halutaan myydä. Tällöin Merja Varvikko stailaa tilan tulevia ostajakandidaatteja silmällä pitäen. On tärkeää, että itse tila erottuu edukseen ja esimerkiksi sen monikäyttöisyyttä voidaan korostaa. Joskus vain muutamilla sisustuskankailla saadaan jo vähän kuluneen oloisesta huoneesta napakamman ja yleisilmeeltään siistimmän oloinen.

Kaikki sisustussuunnittelu ei todellakaan ole kallista, aikaa vievää ja luonteeltaan ison projektin luokkaa, joskin näitäkin Varvikko on uransa aikana päässyt tekemään.

Iloa hyvästä sisustusilmeestä jopa vuosikymmeneksi

-Moni pitkäkestoisimmista asiakkaistani ovat sellaisia, jotka ovat turvautuneet apuuni, vaikka kymmenen vuotta sitten. Sitten tulee puhelinsoitto, jossa hieman anteeksi pyydelleen todetaan, että vaikka oletkin tehnyt upeaa työtä, niin nyt olisi kuitenkin kiva vähän vaihtaa jotain, Varvikko nauraa. -En todellakaan loukkaannu siitä, jos joku haluaa useammin kuin kerran kymmenessä vuodessa muokata luomaani ilmettä. Ja tietysti kun asiakkaan ja tämän mieltymykset ovat tuttuja, on jo aika hyvät lähtökohdat melko keveinkin muutoksin saada raikas uusi ilme aikaan.

Bedmil Oy:n ja Café Sinisen Talon yrittäjä Merja Varvikko.
Merja Varvikko on monialayrittäjä, jolta päätoimisen sisustussuunnittelun ohella luonnistuvat niin sisustuspuodin ja -verkkokaupan ylläpito kuin kesäkahvila Café Sinisen Talon herkkujen leipominen.

Yhteystiedot

Bedmil Oy
Merja Varvikko
Iso Kylätie 7
Nikkilä, Sipoo

www.bedmil.fi
merja@bedmil.fi

Sisustuspuoti Bedmil avoinna heinäkuussa
Perjantaisin kello 16–18
Lauantaisin kello 11–14

Poikkeaminen puodissa on mahdollista myös kahvilan auki ollessa (katso aukiolot alla).
Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Café Sininen Talo avoinna heinäkuussa
Keskiviikosta sunnuntaihin kello 11–18

Viimeksi muokattu 13.07.2021