Sipoo yrittää – ja onnistuu: Seasong mahdollistaa elämykset saaristossa kaikille asiakasryhmille

Mikä?

Seasong Travels Oy

Mitä?

Mökkivuokrausta, ravintola-, juhla- ja pitopalvelut yksityisille ja yrityksille, sauna ja palju sekä ohjelmapalvelut muun muassa työhyvinvointiporukoille tai yksityisseurueille. Lisäksi vierasvenesatama, kesäkahvila anniskeluoikeuksin ja tapahtumia moottorivenekilpailuista elävän musiikin iltoihin.

Missä?

Norrkullalandetin saaressa, Sipoon saaristossa. Maksuton yhteysvene kulkee sekä Kalkkirannan satamasta (3 km) kesäisin päivittäin useita kertoja päivässä, että Gumbostrandista (7 km) aamuisin. Yhteysalus saapuu itäisen Norrkullalandetin laituriin, josta on lyhyt kävelymatka Seasongin mökkikylälle. Yhteysvene kulkee ympärivuotisesti. Tilausasiakkaille järjestyy kuljetus Seasongin toimesta.

Sipoon saaristo on tuttu lapsuudesta saakka

Patrick Lindénin äiti on kotoisin Sipoon saaristosta, ja Patrick on viettänyt elämänsä varrella monia kesiä sipoolaisissa saaristomaisemissa. -Tunnen nämä vedet ja saaret kuin omat taskuni, Patrick kertoo innostuneesti saarella viettämistään vuosista, samalla kun vene kiitää hänen ohjauksessaan Kalkkirannan satamasta kohti Norrkullalandetia. Aurinko paahtaa täydellä terällään, lämpöä on mittarin mukaan jo 32 astetta. Vesi välkehtii turkoosina auringonsäteiden alla. Tuntuu, kuin saapuisimme paratiisiin.

-Meri on tänään 27-asteista, Patrick kertoo. Itämeren lämpötilaksi vesi on poikkeuksellisen lämmintä. Sinilevää ei näy silti ollenkaan, vaan Seasongin venelaiturissa kirkkaan veden läpi näkyy hiekkapohja. Tyyni meri on rauhallinen, mutta Patrick kertoo tuulen käyvän lounaasta. Silloin sinileväkin saattaa tulla rannoille. Toisin kuitenkin kävi – Sipoon saaristossa ei juurikaan sinileväesiintymiä ole koko kesänä nähty, pois lukien pieniä paikallisia esiintymiä poukamissa. Seasongissa niitä ei kuitenkaan näy, eikä liioin uimarannalla.

Kuva: Laura Weisell

Seasong Travelsin yrittäjä Patrick Lindén kulkee työmatkat veneellä.
Yrittäjä Patrick Lindén kulkee työmatkat veneellä.

Patrick Lindén on yksi kolmesta Seasongin perustajasta. Hän, Robin Holmberg ja Staffan Sundberg ostivat vuonna 2006 m/s Seasongin, joka sittemmin matkailutoiminnan kasvun myötä myytiin Pörtölinelle. Pörtölinesta tuli samalla Seasongin suuri yhteistyökumppani, ja on kuljettanut matkailijoita saarelle Seasongin huomaan jo yli kymmenen vuoden ajan. Seasongiin valmistui vuonna 2008 mökkejä kolme kappaletta, sekä vuonna 2011 Villa Seasong.

Kehitystyötä tehdään jatkuvasti ja halun tarjota entistä paremmat puitteet voi nähdä ja aistia. Patrick maalailee mielikuvia aurinkorannasta, jossa olot olisivat kuin etelän rantahietikolla. Lisäpalveluita, uusia toimintoja sekä työllistäviä vaikutuksia olisi tiedossa, kunhan suunnitteluprosessit saadaan valmiiksi. Ulkoilualueella kulkiessamme, Patrick tervehtii ohikulkijoita ja vaihtaa sanan, jos toisenkin liikkujien kanssa. Vieraanvaraisuus on kuin kotiin kutsutuille ystäville: lämminhenkistä ja iloisen avuliasta. Seasong on vuokrannut vain osan kunnan virkistysalueesta käyttöönsä, mutta Patrick huolehtii koko ulkoilualueen viihtyvyydestä. Hän kertoo, kuinka selkeästi vastuut on jaettu eri toimijoiden kesken, ja kehaisee, että jätehuollosta vastaa varttunut herra, jolle liikkuminen saaristossa on elämän suuri ilo. Silloin tällaiset vastuulliset tehtävät antavat henkisesti paljon – siis tekijälleenkin, eikä vain meille matkaajille.

Ympärivuotista majoitusta

Siinä, missä moni Sipoon alueella majoitusta tarjoava on käytettävissä vain kesäaikaan, on Seasong iloinen poikkeus. Seasongin kolme keskenään samanlaista mökkiä voi vuokrata, vaikka joulunviettoon. Kaikissa mökeissä on täysi varustelu keittiöineen, saunoineen ja takkoineen sekä majoitustilaa yhteensä kahdeksalle. Kunkin mökin terassilta aukeaa myös upea merinäköala.

Mökkinimet höyrylaivoilta

Sipoon saaristo on ollut tärkeää reittialuetta menneiden aikojen höyrylaivoille, ja ajaapa sen läpi edelleen tänä päivänä vanhat höyrylaivat, jotka jo tosin aikaa sitten on muutettu kulkemaan vähemmän nokeavin polttoaineratkaisuin. Seasongin mökit muistuttavat nimillään höyrylaivojen kulta-ajasta, ne ovat nimeltään Ahti, Olympia ja Oihonna.

Tilaa kokoustaa ja juhlia

Majoituksen ja saunassa nauttimisen ohella Seasongin päärakennuksessa, Villa Seasongissa, on iso merinäköalallinen pääsali, jonka tiloissa kelpaa niin kokoustaa kuin järjestää juhlia. Miltä kuulostaisi häävalssin tanssiminen isolla terassilla, meren kimaltaessa auringon säteistä? Tai yrityksen työhyvinvointipäivän päättäminen rapuillalliseen panoraamaikkunoista avautuvan merinäköalan äärellä takan lämmittäessä? Villa Seasongista löytyy kokous-/juhlatilojen lisäksi myös kaksi noin 12–14 hengelle sopivaa saunaosastoa. Lisäksi pienempi Strand Seasong -rakennus toimii kokoustilana tai pienimuotoisempien juhlien pitopaikkana noin parille kymmenelle hengelle.

Lähiruokaa niin metsästä kuin merestä

Seasongin tilausravintolan tarjonta nojaa vahvasti kala- ja riistaruokiin sekä lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin. Saaristoidylliin sopivasti, kalat pyritään ostamaan paikallisilta kalastajilta, mutta myös esimerkiksi liharuoissa suositaan lähellä tuotettua sekä paikallisten metsästäjien antimia. Myöskin Sipoon alueella kasvavat villit sienet ja marjat löytävät tiensä Seasongin menukokonaisuuksiin.

Helikopterilennoista joogaan

Yksityis- ja yritystilaisuuksien oheen on Seasongin omasta ja yhteistyökumppanien tarjonnasta räätälöitävissä lähes rajattomasti erilaisia ohjelmapalvelukokonaisuuksia. Vauhdin hurman ystäville järjestyy muun muassa helikopterilennon ja hurjaa vauhtia avomerellä kiitävän RIB-veneen yhdistelmäretki, seesteisempää tekemistä arvostavammalle taas esimerkiksi joogaretriitti, joka voi olla vaikka koko viikonlopun mittainen.

Tekemistä ympäri vuoden

Vaikka Sipoon saaristo on ehkä upeimmillaan kesällä, ei Seasong ole tyytynyt vain yhteen vuodenaikaan, vaan toivottaa kaikki yksityis- ja yritysasiakkaat tervetulleeksi ympäri vuoden. Tästä syystä myös esimerkiksi sydäntalvellakin on mahdollista viihtyä esimerkiksi lumikengillä kävellen tai ohjatulla pilkkiretkellä, vauhtia kaipaavalle taas järjestyy moottorikelkkasafari. Eikä ohjelman välttämättä tarvitse edes tarkoittaa Norrkullalandetin alueelta poistumista: kirpeässä kevätillassa tai viilenevässä syysillassa voi istahtaa lämpimään paljuun terassilla ja nauttia upeasta merimaisemasta tai kömpiä saunan lämpimään syleilyyn.

Kesäravintolan palvelut ihan kaikille

Seasongin pienempi kokoustila, Strand Seasong, toimii kesäkaudet anniskeluoikeudet omaavana ravintolana, joka palvelee kaikkia veneilijöistä yhteysaluksella Norrkullalandetiin rantapäivää viettämään saapuviin. Pikkusuolaiset ja muun muassa herkulliset katkarapuleivät löytyvät valikoimista, kuten myös makeat, jäätelöt ja kylmät sekä kuumat juomat. Alkoholijuomien puolelta löytyvät viinien ohella muun muassa erikoisoluita.

Omalla veneellä saapuvat voivat pysäköidä Seasongin isoon laituriin, tullessaan nauttimaan Café Seasongin antimista.

Kuva: Kristian Meurman

Näkymä Café Seasongin terassilta Sipoonselän suuntaan.
Café Seasongin terassilta on upea merinäköala kohti Sipoonselkää.

Kätevästi paikan päälle vuoroaluksella

Pörtö Linen M/S Sibbe liikennöi kesällä useita kertoja päivässä Kalkkirannasta Norrkullalandetiin. Matka kestää vain noin 10–15 minuuttia. Myös Gumbostrandista on liikenneyhteys samalla aluksella.

Kuva: Laura Weisell

M/S Sibbe saapuu Norrkullalandetiin keulakansi täynnä ihmisiä.
Pörtö Linen M/S Sibbe kulkee Kalkkirannan satamasta useita kertoja päivässä Norrkullalandetiin, jossa kunnan virkistysalueesta nauttimisen lisäksi voi piipahtaa Café Seasongin terassilla herkuttelemassa.

Tulevat tapahtumat

Seuraavat tapahtumat Seasongin mökkikylän lähivesistöllä ovat:

  • Poker Fun Run lauantaina 24.7. kello 15:00 alkaen
  • Norrkullaloppet lauantaina 14.8. kello 15:00 alkaen

Yhteystiedot

Seasong Travels Oy Ab
PL 24
01151 Söderkulla

Myyntipalvelu puh. +358 10 3466 144
Ark. 9-16:00 La 9-16:00

myynti@seasong.fi

Cafe Seasong
Avoinna heinäkuussa ja elokuun puoliväliin asti
Maanantaista torstaihin kello 11–19
Perjantaisin ja lauantaisin kello 11–21 (erikoistapahtumailtoina kello 24 asti)
Sunnuntaisin kello 11–19

Puh: 050 3574249
cafe@seasong.fi

LAT N 60°13,94´LON E 25°21,65

Linkit

Seasong Travels

Pörtö Line / Sipoon alueen yhteysalusaikataulu

Viimeksi muokattu 04.07.2022