Sipoo suunnittelee koronarokotuksiin rokotuspistettä myös Söderkullaan

Kunta valmistelee toisen rokotuspisteen perustamista Sipooseen koronarokotuksia varten. Tällä hetkellä Sipoolla on yksi rokotuspiste Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla, jonne kulkeminen voi olla osalle eteläsipoolaisista hankalaa. Rokotuspisteen perustaminen Söderkullaan on vielä suunnitteluvaiheessa ja siitä tiedotetaan lisää, kun asia täsmentyy.

Koronarokottaminen etenee Sipoossa saatavien rokotemäärien tahdissa ja kunnalla on kaikki valmiudet kiihdyttää rokottamistahtia heti, kun rokotteita saadaan Sipooseen suurempia määriä.

-Meillä on rokottajia ja tiloja käytettävissä esimerkiksi rokottamiseen iltaisin ja lauantaisin sekä toimiva ajanvarausjärjestelmä valmiina, mutta tällä hetkellä rokotteita saadaan sen verran vähän, että se jarruttaa rokotusvauhtia, kertoo sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko.

Ikääntyneet hoiva-asukkaat ovat jo saaneet ensimmäisen pistoksen

Rokotukset etenevät THL:n valtakunnallisesti ohjeistamassa järjestyksessä. Parhaillaan koronarokotteita annetaan Sipoossa 80 vuotta täyttäneille kotihoidon asiakkaille ja 80 vuotta täyttäneille terveyskeskuksen akuutti- ja kuntoutusosaston potilaille.

-Kotihoidon 80 vuotta täyttäneiden asiakkaiden rokotukset ovat ensimmäisen pistoksen osalta loppusuoralla. Lähipäivinä kaikki iäkkäimmät kotihoidon asiakkaat on rokotettu kertaalleen, Kokko kertoo.

Ikääntyneiden palveluasumisyksiköiden asukkaat ja henkilökunta sekä koronapotilaita hoitavat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset ovat jo saaneet ensimmäisen pistoksen Sipoossa. Heille aletaan antaa tehosterokotteita huhtikuussa.

-Rokoteannosten väliä pidennetään uuden kansallisen suosituksen mukaisesti 12 viikkoon. Muutos tulee voimaan ensi viikon alusta. Tämän myötä tänä vuonna 80-vuotta täyttäviä ja sitä iäkkäämpiä päästään rokottamaan ensimmäisellä annoksella nopeammin. PfizerBiontechin rokote on nyt tärkeää kohdistaa nyt ikäihmisille, Kokko kertoo.

Sipoo seuraa muutoinkin kansallisia ja sairaanhoitopiirin ohjeistuksia ja linjauksia rokottamisessa. Uusi suositus on myös se, että AstraZenecan koronavirusrokotetta suositellaan käytettäväksi toistaiseksi alle 70-vuotiaiden rokottamiseen.  Kun AstraZenecan rokotetta aletaan saada käyttöön (nykytiedon mukaan helmikuun puolivälissä), alle 70-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokotukset päästään aloittamaan Sipoossakin.

-Uusia suosituksia ja linjauksia rokottamisen suhteen tulee tällä hetkellä vähän väliä. Kaikki ne vaikuttavat siihen, miten, milloin ja ketä Sipoossa rokotetaan. Rokotteiden saatavuuden lisäksi myös tästä syystä kunnan alustava rokotusaikataulu voi muuttua.  Tarkennamme alustavaa aikataulua verkkosivuillamme aina, kun meillä vain on tarkempaa tietoa antaa, Kokko kertoo.

Juuri nyt rokotetaan siis säännöllisten sosiaali- ja terveyspalvelujen piirissä olevia 80 vuotta täyttäneitä ja muiden saman ikäryhmän sipoolaisten rokotusten on tarkoitus alkaa ensi viikolla. Asiasta tiedotetaan lisää ensi viikolla.

Koronarokotusten alustavaa aikataulua ja etenemistä voit seurata kunnan verkkosivuilla osoitteessa www.sipoo.fi/koronarokotukset. Kunta lähettää myös kirjeitse tietoa kotiin yli 80-vuotiaille koronarokotuksista, kun he voivat varata aikoja ja saada rokotteita.

 

Viimeksi muokattu 12.04.2021