Sipoo avaa mahdollisuuden videoetävastaanottoon kunnan terveyspalveluissa

Etävastaanotot voivat olla jatkossa joko videovastaanottoja Microsoft Teams -sovelluksen kautta tai jo aiemmin käytössä olleita puhelimitse hoidettavia etävastaanottoja. Aika etävastaanottoon varataan ajanvarauksen kautta samalla tavalla kuin ajanvaraus perinteiselle vastaanotolle. Ajanvarauksessa arvioidaan, soveltuuko asiasi hoidettavaksi etäyhteydellä. Jos varaat ajan etävastaanottoon, tarvitset puhelimen tai tietokoneen, jossa on mikrofoni, kamera ja verkkoyhteys.

-Kannustan sipoolaisia kokeilemaan rohkeasti vastaanottoa videoyhteydellä. Jos fyysistä kontaktia ei potilasta hoidettaessa tarvita, on etävastaanotto hyvä vaihtoehto varsinkin näin koronaepidemian aikana. Potilaalle se myös säästää aikaa ja vaivaa, kun hänen ei tarvitse kulkea paikan päälle terveysasemalle. Videoyhteys tuo kohtaamiseen paljon lisäelementtejä, joita puhelinkontaktissa ei ole, kertoo avoterveydenhuollon ylilääkäri Anna Peitola.

Videovastaanotolle linkkiä klikkaamalla

Videovastaanottoa varten saat ajanvarauksen jälkeen sähköpostiisi linkin, josta klikkaamalla pääset liittymään videovastaanottoon. Videovastaanotto ei edellytä Teams-sovelluksen asentamista. Kun avaat linkin, voit itse valita, haluatko käynnistää vastaanoton Teamsissa vai internetselaimen kautta. Teams toimii parhaiten verkkoselaimissa Google Chrome, Mozilla Firefox ja Microsoft Edge. Jos videovastaanotto on myöhässä aikataulusta, odota Teamsin odotustilassa, kunnes sinut otetaan sisään vastaanotolle. Jos sinulla on yhteysongelmia vastaanoton aikana ja putoat pois linjoilta, pääset liittymään takaisin saamasi linkin kautta.

Olethan etävastaanoton aikana paikassa, jossa ei ole häiriötekijöitä ja pystyt puhumaan luottamuksellisista asioista. Jos sinulle on annettu ohjeeksi täyttää esitietolomakkeita, täytäthän ne ennen etävastaanottoa.

Etävastaanotolla hoidetaan ne asiat, jota varten vastaanotto on varattu. Myös etävastaanotosta veloitetaan normaali käyntimaksu.

Jos sinulle tulee este, peruthan aikasi hyvissä ajoin ajanvarauksen kautta. Emme käsittele henkilötietoja tai ajanvarausasioita sähköpostitse. Jos sinulla on kysyttävää, olethan yhteydessä ajanvarauksen puhelinnumeroon 09 2353 6001.

 

 

Viimeksi muokattu 08.02.2021