Sipoo aloittaa lapsiperheille uusia palveluita – Luvassa ryhmähoitoa, pika-aikoja keskusteluihin ja tutustumistapaamisia

Nopeasti tapaamiseen ammattilaisen kanssa

Syyskuun alusta alkaen Sipoon kunnan lapsiperhepalvelut tarjoaa perheille mahdollisuutta päästä keskustelemaan varhaisen tuen sosiaaliohjaajan kanssa pika-ajalle. Pika-aikoja on tarjolla aina yhtenä päivänä viikossa.

Tunnin mittaisia keskusteluaikoja voi pian varata helposti sähköisestä ajanvarauskalenterista, ja kertaluontoiseen tapaamiseen ammattilaisen kanssa pääsee nopeasti ilman jonoja. Tapaamisella voit pohtia ammattilaisen kanssa yhdessä jotain sinua tai perhettäsi mietityttävää asiaa.

-Varhaisen tuen sosiaaliohjaajan kanssa voi tulla keskustelemaan jo pienestäkin pulmasta, joka voi liittyä esimerkiksi perheesi arkeen tai vaikka keskinäiseen vuorovaikutukseen. Tarkoituksena on tarjota mahdollisuus saada keskusteluapua nopeasti ja ennen kuin ongelmat mahdollisesti lähtevät paisumaan, johtava sosiaaliohjaaja Anne Willström kertoo.

Tapaamisesta ei synny sosiaalihuollon asiakkuutta, eikä siitä tehdä mitään kirjauksia. Kertaluonteiset tapaamiset toteutetaan kasvokkain Perhetuvalla Nikkilässä osoitteessa Jussaksentie 6 tai vaihtoehtoisesti puhelimitse tai etäyhteydellä Teams-sovelluksen kautta.

Pika-aikoja (60 minuuttia) tarjotaan 1. syyskuuta alkaen siten, että parittomien viikkojen keskiviikkona on varattavissa ilta-aikoja klo 16-18 välille ja parillisten viikkojen keskiviikkoina aamuaikoja klo 8-10 välille. Ajanvarauskalenteri julkaistaan kunnan verkkosivuilla lähiviikkoina.

-Tapaamiseen voi valmistautua miettimällä etukäteen, mikä arjessa mietityttää ja miten on tähän mennessä yrittänyt ratkaista asiaa.

Kotipalvelun ryhmähoitoa kotihoidossa oleville lapsille

Toinen uusi syksyllä alkava palvelu on suunnattu kotihoidossa oleville 0−5-vuotiaille lapsille. Heille on tarjolla perjantaisin lapsiperheiden kotipalvelun järjestämää ryhmähoitoa, jossa leikitään ja ulkoillaan.

Ryhmähoito on maksutonta perheille ja se on tarkoitettu nimenomaan kotihoidossa oleville lapsille. Ryhmähoitoa ei tarjota avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoiminnassa, päivähoidossa tai perhepäivähoidossa oleville lapsille.

-Palvelun tarkoituksena on tarjota perheen huoltajille hengähdystaukoa tai mahdollisuutta käydä asioilla ilman lasta. Lapsi saa ryhmähoidossa leikkiä ja ulkoilla yhdessä muiden lasten kanssa ohjatusti, Willström kertoo.

Ryhmähoitoa tarjotaan perjantaisin klo 9-12 vuoroviikoin Nikkilässä ja Söderkullassa. Nikkilässä hoitoa on tarjolla tänä syksynä parillisina viikkoina syyskuusta alkaen ja Söderkullassa parittomina viikkoina.

Nikkilä, päiväkoti Solåker, Pohjoinen Koulutie 3B
10.9., 24.9., 8.10., 22.10., 5.11., 19.11. ja 3.12.

Söderkulla, Taasjärven kylätupa, Tasbyntie 22
17.9., 1.10.,15.10., 29.10., 12.11., 26.11. ja 10.12.

Paikka ryhmähoitoon pyydetään varaamaan etukäteen ennen hoitopäivää lapsiperheiden kotipalvelutyöntekijöiltä puhelimitse. Hoidosta voi myös kysyä lisää puhelimitse.

Charlotta Manner, puh. 040 191 4552
Jonna Launiala, puh.  040 636 0834
Jatta Rinkinen, puh. 040 645 2468

Tutustumisillat uusille sipoolaisperheille

Elokuussa kunnan lapsiperhepalvelut järjestävät yhdessä Sipoon seurakuntien kanssa myös tutustumisiltoja lapsiperheille. Tervetuloa Sipooseen -illat ovat suunnattu etenkin Sipooseen vastikään muuttaneille perheille, mutta myös pidempään asuneet ovat tervetulleita mukaan.

Ideana on, että illanvietossa perheet voivat tutustua muihin lapsiperheisiin ja saada tietoa Sipoossa tarjolla olevista lapsiperheiden palveluista. Illat järjestetään ulkona paikoilla, joissa on myös turvalliset leikkipaikat perheiden pienimmille. Huom! Tutustumisillat järjestetään säävarauksella. Jos sataa runsaasti, tilaisuus perutaan.

Tapahtumiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tarjoamme kahvit, mehut ja pientä purtavaa. Tervetuloa!

18.8.2021 klo 17-19 Söderkulla, kirkko (Neiti Miilin tie 2)
25.8.2021 klo 17-19 Nikkilä, seurakuntatalo (Iso Kylätie 1) (PERUTTU huonon sään takia)

Viimeksi muokattu 25.08.2021