Recombinations-näyttely avataan Sipoossa toukokuussa

Ilmaisia näyttelyopastuksia ja maalaustyöpajoja tarjolla muun muassa koululaisryhmille

Näyttelyn koko keston ajan tarjotaan toukokuussa perjantaisin koululaisille ja kesäkuussa päiväkoti-ikäisille ikääntyvien hoiva-asumisessa asuville henkilöille maalaustyöpajoja kuvataiteilija Maikku Huovilan johdolla. Opastukset ja työpajat ovat maksuttomia ja niitä järjestetään Puutarhurin tuvassa, joka sijaitsee gallerian vieressä. Ilmoittautuminen: maikku.huovila@gmail.com .

Nyqvistin maalaustaide

Ensimmäisestä näyttelystään 1970-luvun lopulla lähtien Nyqvist on ollut tunnettu syvällisestä kiinnostuksestaan maalaukseen ajattelun järjestelmänä, tiedollisena perinteenä ja jatkuvan muutoksen leimaavana käytäntönä. Maalattu kuva ja erityisesti maalattu tila ovat hänen välineensä ja viestinsä.

Nyqvist on jo pitkään käyttänyt omia valokuviaan visuaalisina lähteinään, useimmiten purkurakennuksista Helsingistä, ja tämä pitää myös paikkaansa niissä pienemissä ja suuremmissa maalauksissa jotka ovat esillä Sipoossa. Samalla nämä teokset kytkeytyvät sodanjälkeisen ajan amerikkalaiseen abstraktiin ekspressionismiin.

Nyqvistin rekombinaatioita kannattelee maalaustaiteen oma logiikka, mutta ne syntyvät todellisista maisemista, jotka ovat kahdessakin mielessä tilapäisiä: purkumiesten jälkeensä jättämästä sattumanvaraisesti järjestetystä materiasta, joka on valokuvattu ennen kuin se on ehditty kuljettaa pois.

Recombinations 4.5.–19.6.2022
Pesula Galleria, Pilvilinnantie 2, 04130 Sipoo
ke-to klo 16-20
pe-su klo 12-16
ma-ti suljettu

pesulagalleria.com
https://www.facebook.com/PesulaGalleria
https://www.instagram.com/pesulagalleria

 

Viimeksi muokattu 26.04.2022