Porvoon kaupunki tiedottaa: Ensimmäiset lintuinfluenssatapaukset todettu Porvoossa ja Sipoossa

– Kuolleisiin tai sairaisiin lintuihin tai linnun ulosteeseen ei pidä koskea.  Älä myöskään anna lemmikkieläinten koskea tai syödä kuolleita lintuja tai linnun ulosteita, Jansson muistuttaa.

Lintuinfluenssavirus tarttuu helposti linnusta toiseen. Virus tarttuu huonosti ihmisiin ja muihin nisäkkäisiin, ja vaatii yleensä, että on ollut läheisessä kontaktissa sairastuneeseen lintuun, linnun ulosteeseen tai ulosteella saastuneeseen materiaaliin tai ympäristöön.

Jos havaitset luonnonlintujen joukkokuolemia, ota heti yhteyttä Porvoon kaupungin valvontaeläinlääkäriin (puh. 0400 692 931) tai kaupungineläinlääkärille.

Oikaisu 2.8.2023: Porvoon lokissa ei ollut lintuinfluenssaa

Porvoon kaupunki tiedotti tiistaina 1.8.2023 kahdesta todennetusta lintuinfluenssatapauksesta: Porvoossa löydetystä lokista sekä Sipoon saaristosta löydetystä merikotkasta.

Porvoossa löydetystä ja Aluehallintovirastossa tutkitusta lokista ei kuitenkaan löytynyt lintuinfluenssaa. Virheellinen tiedotus johtui Aluehallintovirastossa tapahtuneesta tulkintavirheestä.

– Pahoittelemme tapahtunutta, mutta muistutamme, että edelleen on syytä olla koskematta kuolleisiin lintuihin tai lintujen ulosteisiin, valvontaeläinlääkäri Petronella Jansson toteaa.

Viimeksi muokattu 02.08.2023