Omikron-koronavarianttirokote on saatu käyttöön Sipoossa

Varianttirokote on käytössä nimenomaan tehosterokotuksissa. Jos rokotussarjasi on vasta alussa, eli tarvitset 1. tai 2. rokotteen, saat alkuperäisen rokotevalmisteen. Vakavasti immuunipuuteiset henkilöt saavat variantirokotetta 4. annoksesta alkaen.

Voit tarkistaa kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset, suositellaanko sinulle tehosterokotetta. Suositeltu rokoteannosmäärä ja annosväli vaihtelevat ja riippuvat muun muassa henkilön iästä, mahdollisesta taudin sairastamisesta ja siitä, kuuluuko hän johonkin koronavirustaudin riskiryhmään.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tänä syksynä uutta tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Influenssarokote samalla käynnillä marraskuusta alkaen

Marraskuun alusta (1.11.2022) alkaen koronarokotuskäynnillä voi saada Sipoossa kaksi rokotetta. Koronarokotukseen ajan varannut henkilö voi halutessaan saada samalla myös influenssarokotteen.

Halusta saada käynnillä myös influenssarokote ei tarvitse ilmoittaa etukäteen, eikä influenssarokotusta varten tarvitse varata erillistä aikaa. Riittää, että kertoo koronarokotuskäynnille tullessaan haluavansa myös influenssarokotteen.

Kausi-influenssarokotukset alkavat Sipoossa 1.11.2022 alkaen. Niistä saat tarkempaa tietoa kunnan verkkosivuilta: www.sipoo.fi -> kuulutukset .

Linkit:

Tietoa koronarokotuksista sipoo.fi:ssä
Kuulutus kausi-influenssarokotuksista sipoo.fi:ssä

 

Viimeksi muokattu 14.10.2022